RIGOROZNE MERE NAKON UŽASA Sa ulica Gornjeg Milanovca sklonjeno 10 pasa, stroge kazne i za vlasnike koji puste ljubimce bez korpi
Foto: Shutterstock

RIGOROZNE MERE NAKON UŽASA Sa ulica Gornjeg Milanovca sklonjeno 10 pasa, stroge kazne i za vlasnike koji puste ljubimce bez korpi

Srbija -

Posle nemilih događaja sa vlasničkim psima i psima lutalicama koji su četvoročlanu porodicu napali na parkingu, po nalogu predsednika opštine Dejana Kovačevića izvršeno je vanredno uklanjanje pasa sa teritorije opštine.

- Na žalost ova oblast sistemski mora drugačije da se reši i opština Gornji Milanovac će inicirati sastanke sa nadležnim Ministarstvom, kako bi se ušlo u izmenu zakona obzirom da opština bez pomoći države ne može sama da reši problem. Kada su u pitanju vlasnički psi, zakon je tu precizan i očekujem od nadležnih državnih organa najstrože kazne prema vlasnicima”, rekao je za RINU predsednik Kovačević.

Inspekcijski službenici u akciji humanog hvatanja pasa lutalica samo u toku jučerašnjeg dana uhvatili su i sklonili sa ulice deset odraslih pasa. Kod Norveške kuće uhvaćena su dva mešanca, jedan bele i jedan crne boje, koji su poslati u azil. U Lunjevici, tri mešanca srednjeg rasta a jedan manjeg rasta na Rudniku. U Ulici Rada Končara sa ulice je sklonjen jedan crni mešanac a kod PU „Sunce” mešanac žute boje.

Inače, opstina Gornji Milanovac redovno vrši hvatanje pasa lutalica na svojoj teritoriji i ima ugovor sa Gradom Čačkom koji ima azil za pse.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track