JEZIVA SCENA U NAKOVU KOD KIKINDE: Puna šuma mrtvih ptica, VISE I SA STABALA - Pčelar Ranko opisao STRAŠAN PRIZOR (FOTO)
Foto: S. U.

Tužno

JEZIVA SCENA U NAKOVU KOD KIKINDE: Puna šuma mrtvih ptica, VISE I SA STABALA - Pčelar Ranko opisao STRAŠAN PRIZOR (FOTO)

Srbija -

Kad je poznati pčelar iz pograničnog sela Nakovo kod Kikinde, Ranko Samardžija, otišao danas da obiđe pčelinjak, ni slutio nije kakav će prizor zateći:

- Zatekao sam neverovatne stvari, mrtve vrane. Gde kod da sam se u ovoj šumici okrenuo, bile su mrtve vrane. Imah ih po njivama, u kanalima, kod košnica. Neke i vise na stablima. U pitanju je deo atara prema državnoj granici. Sve mrtvo. Ne mogu da procenim broj mrtvih ptica jer se radi o površini od nekoliko kvadratnih kilometara. Neverovatno - u neverici je ponavljao Samardžija.

1 / 5 Foto: S. U.

Kaže da je mrtvih vrana bilo i oko košnica:

- Neke su se zavlačile ispod košnice i tu uginule. Bilo je i živih vrana koje su bespomoćno ležale na zemlji. Teturaju se kao otrovani miševi. One jutro neće dočekati žive. Pčelarstvom se bavim četvrt veka, ali ovako nešto ne pamtim. Stalno sam u prirodi, ali ovakav pomor vrana, uopšte ptica,nikada ranije nisam video... Tužno i žalosno jer će sada stradati i druže životinje. Lisice i šakali poješće vrane, a to će i za njih biti kobno. Za sve je ovo kriv čovek. Nema nama spasa- rekao je Samaradžija.

Kurir.rs/S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track