STOLICA "HRANILICA" STARA 40 GODINA, KORISTILA JE DECA IZ 3 GENERACIJE: I dalje ima svoju namenu, jedna baka je sačuvala (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

STOLICA "HRANILICA" STARA 40 GODINA, KORISTILA JE DECA IZ 3 GENERACIJE: I dalje ima svoju namenu, jedna baka je sačuvala (FOTO)

Srbija -

Neverovatna priča o stolici "hranilici" staroj preko 40 godina, dolazi iz Vranja. Naime, koristila su je deca iz čak tri generacije.

"Stolica je dugo stajala u podrumu rasklopljena. Bilo mi je žao da je izbacim, jer sam svoju decu stavljala da sede u toj stolici, dok sam ih hranila. Iz tog razloga, a proradile su i emocije došla sam na ideju da je komšija stolar restaurira i da je koriste moji unuci", kaže D.M. iz Vranja.

Istorijat stolice je zanimljiv. Stigla je iz Holandije, najpre korišćena u Beogradu, a onda završila u Vranju, objašnjava D.M.

1 / 5 Foto: Kurir/T.S.

"Brat i sestra od ujaka su je najpre koristili kao mali. Moja ujna je stolicu dobila od sestre iz Holandije na poklon. Stolica je od drveta i može da se koristi od trenutka kada dete nauči da sedi. Mnogo mi je značila kada su deca bila mala oko hranjenja. Odmalena stiču naviku da ručaju za stolom sa odraslima", objašnjava Vranjanka.

Naša sagovornica kaže da je ideja da stolicu sredi za svoje unuke prijatno iznenadila i njenu decu. Unuci su oduševljeni i koriste je. Pored stolice "hranilice" sačuvala je i foteljicu koju je njena ćerka dobila od dede i babe. "I to je bio pun pogodak, unuka je ne ispusta kad dođe u goste. Zato dobro razmislite kad izbacujete "stare" stvari koje mogu da se koriste dugo ako se osveže i kojima se raduju najmlađi. Mislim tu i na igračke koje ste kupovali svojoj deci. Tu su i one, oprane i ponovo spremne za igru na radost unuka.", kaže na kraju baka D.S. iz Vranja.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track