LAUREAT DUŠAN JOVIĆ IZ TRSTENIKA: Završen prvi Festival amaterskih glumačkih ostvarenja u Despotovcu
Foto: privatna arhiva

LAUREAT DUŠAN JOVIĆ IZ TRSTENIKA: Završen prvi Festival amaterskih glumačkih ostvarenja u Despotovcu

Srbija -

U Despotovcu je održan prvi Festival amaterskih glumačkih ostvarenja.

Program je trajao pet dana, a učestvovala su pozorišta iz Trstenika, Malog Crnića, Smedereva i Velikog Gradišta u takmičarskom delu i pozorište iz Uba koje je odigralo predstavu u čast nagrađenih.

U takmičarskom delu festivala su se u svim predstavama istakli pojedinci a za kraj festivala su dodeljene i nagrade za najbolje na festivalu.

glumci amateri, Despotovac
foto: privatna arhiva

Nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu i priznanje "Goran Radivojević Pesnik" je pripala Dušanu Joviću, za ulogu Obrada Srećkovića, u predstavi "Srpska drama", Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea "Vuk Karadžić" iz Grabovca.

"Veoma sam ponosan što sam baš ovde, na Prvom festivalu u Despotovcu dobio najpre nagradu za glumca večeri a zatim i na završnoj večeri nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu festivala. Posebna mi je čast da ponesem priznanje koja nosi ime 'Goran Radivojević – Pesnik' . Pre svega bih se zahvalio svim mojim kolegama sa kojima igram u predstavi, jer da nije njih ni ja ne bih mogao da napravim ovakvu ulogu, izjavio je Dušan Jović nagrađeni glumac Trsteničkog pozorišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track