SUBVENCIJE ZA BICIKLE: Grad Novi Sad raspisao poziv, rok za podnošenje prijave je 27. mart
Foto: Shutterstock

SUBVENCIJE ZA BICIKLE: Grad Novi Sad raspisao poziv, rok za podnošenje prijave je 27. mart

Srbija -

Grad Novi Sad raspisao je poziv za izbor udruženja putem kojeg će Novosađani moći da apliciraju za subvenciju za kupovinu bicikla.

Izabrana udruženja pripremiće javni poziv, otvoriti ga za građane i organizovati podelu novca.

Za kupovinu je u budžetu grada izdvojeno 20 miliona dinara, s tim što se do dva i po miliona može koristiti za programske aktivnosti.

Kako se navodi u javnom konkursu, pravo učešća imaju sva udruženja koja imaju sedište na teritoriji Novog Sada, koja su registrovana u skladu sa zakonom i koja, saglasno odredbama svog osnivačkog akta, ostvaruju ciljeve u oblasti zaštite životne sredine ili promocije biciklizma.

Rok za podnošenje prijave je 27. mart, a krajnji rok za dodelu subvencija građanima je 30. septembar. Pojedinačni iznos za podsticaj za kupovinu bicikla je 12.000 dinara.

Novi Sad sprovodi takve konkurse od 2021. godine.

Prve godine su sprovedena dva konkursa i dve ture podele subvencija i tada je za tu namenu bilo opredeljeno 10 miliona dinara (udruženje je dobijalo milion), a građani su bili subvencionisani sa po 10.000 dinara.

Od 2022. godine grad opredeljuje 20 miliona za subvencije za bicikle.

Na konkursu 2023. godine za subvenciju za kupovinu bicikla prijavilo se više od 9.200 Novosađana za pet dana, dok je konačna rang lista od 1.467 imena dobitnika popunjena u prva četiri minuta.

Kurir.rs/021

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track