U TRI DANA, DVA GODIŠNJA DOBA: Široka ponuda na Osmomartovskom bazaru na lozničkom šetalištu -od cveća do ćilima i meda (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

U TRI DANA, DVA GODIŠNJA DOBA: Široka ponuda na Osmomartovskom bazaru na lozničkom šetalištu -od cveća do ćilima i meda (FOTO)

Srbija -

Trodnevni Osmomartovski bazar počeo je u sredu na šetalištu ispred Vukovog doma kulture, a u okviru menifestacije ‘’Svet žena’’ priređuje ga Turistička organizacija grada Loznice (TOGL).

Uoči Dana žena tu se uvek mogu naći prikladni pokloni, a ponuda je kao i uvek raznovrsna.

Loznica, Osmi Mart, cveće
foto: Kurir/T.Ilić

Ovoga puta prodavci nisu imali mnogo sreće sa vremenskim prilikama. Prvoga dana imali su prolećno vreme, sunce, pa su mnogi dolazili da vide šta se nudi, ali je bilo više razgledanja i merkanja, bez mnogo zaletanja u kupovini da se još malo izvaga šta pazariti do danas. Drugoga dana, juče, vladala je atmosfera kasnog novembra, kiša, vetar, zahlađenje pa je u skladu sa tim bila i poseta dok je danas umereno oblačno, ali bar suvo.

Loznica, Osmi Mart, cveće
foto: Kurir/T.Ilić

- Vreme jeste uticalo na posetu i promet. Juče po onoj kiši nije bilo mnogo zainteresovanih, a danas je ipak baš Dan žena pa mnogi dolaze da u poslednji čas kupe nešto. Ponuda je stvarno široka i šarena, od cvetnih aranžmana, buketa, cveća u saksijama, ručnih radova, vunenih čarapa, patofni od bustovane vune, ćilima, meda i ostali pčelinjih proizvoda, domaćih, sokova, likera i vina – kaže jedan od prodavaca.

1 / 6 Foto: Kurir/T.Ilić

Bazar je otvoren do šest sati predveče, ima vremena da se kupi poklon, nađe nešto originalno, a pristupačno džepu običnog čoveka što će obradovati one kojima su pokloni namenjeni, neku ženu, majku, sestru, ili koleginicu.

Inače, u Loznici su kod uličnih prodavaca mogli da se nađu karanfili i za sto dinara, ruže su koštale, u zavisnosti od pakovanja, od 350 do 500, buketić od tri ruže 700, a za sve ostalo valjalo je dati nešto više novca. Uglavnom, prolaznika sa buketima, ili jednim cvetom u ruci bio je pun grad jer jednom godišnje je 8. mart.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track