KAKAV CAR! Nastavnik Zoran dobio Svetosavsku nagradu, pa novac dao aleksinačkoj školi za ROBOTA
Foto: ljupcenikolic.wordpress.com

KAKAV CAR! Nastavnik Zoran dobio Svetosavsku nagradu, pa novac dao aleksinačkoj školi za ROBOTA

Srbija -

Ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade, nastavnik istorije Zoran Stevanović novčani deo svoje nagrade donirao je Osnovnoj školi "Ljupče Nikolić" za unapređivanje nastavnog procesa.

Od doniranog novca aleksinačka škola obezbedila je još jednog mBot-robota sa dodacima, koga će učenici koristiti za usavršavanje programerskih veština, kao i na predstojećem republičkom takmičenju u Beogradu.

"Osnovna škola 'Ljupče Nikolić' kroz svoju dugu tradiciju pridaje značaj pre svega kvalitetu nastave, visokim postignućima učenika i nastavnika, kako na takmičenjima, tako i na raznim drugim poljima. Ovom prilikom želimo da iskažemo zahvalnost, ali i ponos i poštovanje ovogodišnjem dobitniku Svetosavske nagrade, nastavniku istorije Zoranu Stevanoviću", saopšteno je iz te škole.

MBot je edukativno sredstvo za učenje kodiranja/programiranja, elektronike i robotike. Rad sa mBot robotom inspirisan je Scratch 2.0 programom koji se može povezati sa mBot uređajem koristeći blutut ili bežični modul. Jednostavan za sastavljanje i pruža neograničene mogućnosti da deca dobiju znanja iz STEM oblasti (prirodne i matematičke nauke, tehnologije i inženjerstva).

Kurir.rs/Juzne vesti

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track