ZA ĐAKE U KRALJEVU: Ciklus radionica profesionalne orijentacije u biblioteci
Foto: NB „Stefan Prvovenčani“

POMOĆ MLADIMA

ZA ĐAKE U KRALJEVU: Ciklus radionica profesionalne orijentacije u biblioteci

Srbija -

U Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu u toku je ovogodišnji ciklus radionica profesionalne orijentacije za učenike završnih razreda osnovne škole, čiji su autori i voditelji Ana Milanović, diplomirani pedagog i sistemski porodični psihoterapeut, i Sandra Milošević, diplomirani psiholog.

Program koji se sastoji od pet interaktivnih radionica, započet je upoznavanjem i otkrivanjem interesovanja polaznika, a slede prepoznavanje sposobnosti, savetovanje o izboru zanimanja, testiranje profesionalnih interesovanja i analiza portfolija profesionalne orijentacije.

- Cilj programa profesionalne orijentacije je da se učenicima, koji će se uskoro naći pred izborom srednje škole, pomogne da odaberu najadekvatniji obrazovni profil shodno njihovim afinitetima.

Ciklus radionica, Kraljevo, profesionalna orijentacija
foto: NB „Stefan Prvovenčani“

Prve radionice imale su interaktivni karakter, a posebnu pažnju polaznika pobudili su razgovori sa stručnjacima iz različitih oblasti, čija su autentična iskustva iz svakodnevne profesionalne prakse pomogla polaznicima da potpunije dožive i razumeju određena zanimanja, kažu u ovoj kraljevačkoj ustanovi kulture.

Svoja zanimanja polaznicima su predstavili Marina Mujić Ostojić, diplomirani mašinski inženjer, Milan Plazinić, doktor stomatologije, Dragan Radulović, autolimar, Sanja Kostović, viši fizioterapeut, i Darko Mitrović, diplomirani vaspitač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track