OČEKUJU 300 RADNIH MESTA: U Loznici zakazan Sajam zapošljavanja i obrazovanja
Foto: Kurir/T.Ilić

OČEKUJU 300 RADNIH MESTA: U Loznici zakazan Sajam zapošljavanja i obrazovanja

Srbija -

LOZNICA – U organizaciji lozničke filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Sajam zapošljavanja biće održan 28. marta u Sportskom centru ‘’Lagator“, a istovremeno će treći put biti organizovan i Sajam obrazovanja. Prema najavi organizatora do sada je učešće prijavilo petnaestak poslodavaca, domaće i strane kompanije, preduzeća i preduzetnici, a do početka sajma očekuje se da ih bude više od dvadeset i da će ponudili oko 300 slobodnih radnih mesta različitih obrazovnih profila i stepena stručne spreme.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Iz NSZ kažu da su se pokazali pozitivni efekti kada se na jednom mestu nađu poslodavci, nezaposlena lica, srednje škole, završni razredi srednjoškolaca i osnovaca. Osnovci na jednom mestu vide koje smerove mogu upisati u nekoj od lozničke četiri srednje škole, a učenici završnih razreda srednjih škola koji neće nastaviti školovanje šta nude poslodavci. Prema podacima lozničke filijale NSZ, koja pokriva i tri susedne opštine Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj, u ovom trenutku na evidenciji se nalazi ukupno oko 7.700 osoba, a samo ih oko 3.880 ima u Loznici . Prema podacima NSZ saopštenim na prethodnom Sajmu zapošljavanja na evidenciji lozničke filijale ukupno je u aprilu 2021. bilo 14.800 nezaposlenih, godinu dana kasnije 12.100, a u martu prošle 8.700. Poređenje sa ovogodišnjim podacima pokazuje da je nastavljen trend smanjenja broja nazaposlenih u ovom kraju. Inače, prošli Sajam zapošljavanja posetilo je oko 1.300 nezaposlenih, a sigurno će i sada mnogi doći da vide šta nude poslodavci i probati da nađu ono što im odgovara. Loznička filijala NSZ, inače, organizuje osim sajma u Loznici i jedan u nekoj od svojih ispostava u susednim opštinama.

Tako će, pre lozničkog, sutra biti održan Sajam zapošljavanja i obrazovanja u Ljuboviji. Dolazak je potvrdilo 17 poslodavaca, sa ponudom od oko 180 slobodnih radnih mesta za kandidate različitih zanimanja, a najveće potrebe poslodavci su iskazali za nekvalifikovanim radnicima, rudarima, radnicima ugostiteljske struke i drugim.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja