OVO JE RAZLOG ZBOG KOG SE DOGODILA HAVARIJA U ČAČANSKOJ ZGRADI! Sve je počelo iz jednog stana, a onda su eksplodirali bojleri
Foto: RINA

OVO JE RAZLOG ZBOG KOG SE DOGODILA HAVARIJA U ČAČANSKOJ ZGRADI! Sve je počelo iz jednog stana, a onda su eksplodirali bojleri

Srbija -

Stanari zgrade u Ulici Čačanskog partizanskog odreda 2 u Čačku se danas vraćaju u svoje stanove, nakon što je u noći između srede i četvrtka u ovom objektu došlo do havarije na elektroinstalacijama.

Naime, iz ED su utvrdili da je iz jednog od stanova curila voda, a slivajući se niz zidove došla do elektrokablova. Mokra instalacija je izazvala kvar na glavnoj elektromreži što je izazvalo da se kablovi zapale.

Tokom jučerašnjeg dana su monteri ED zamenili sve kablove koji vode do strujomera, odnosno osigurača na brojilima u prizemlju zgrade.

Čačak, požar, zgrada
foto: RINA

Ostatak popravke pada na teret vlasnika stanova.

- Mi smo juče zajedno sa upravnikom zgrade pregovarali sa licenciranim izvođačima ove vrste radova i odlučeno je da svi moramo zameniti elektroinstalacije u svojim stanovima i hodniku zgrade. Po pravilu, sve posle mernog mesta, odnosno električnog brojila je obaveza vlasnika stanova - rekao je Zoran Grujović, jedan od stanara dodajući da će verovtno ovu popravku plaćati u ratama.

Prema njegovim rečima, većina starana iz ukupno 28 stanova se danas vratila u svoje domove. Neki od stanova su bili poplavljeni usled eksplozije bojlera, a štete ima i na plafonima stambenih jedinica ispod.

Većini je danas uključena struja, kako bi mogli da saniraju posledice nastale havarije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track