OBEZBEĐEN NOVAC ZA IGRALIŠTE ZA ODBOJKU NA PESKU: Sredstva za sportsku infrastrukturu grada Kruševca
Foto: Grad Kruševac

OBEZBEĐEN NOVAC ZA IGRALIŠTE ZA ODBOJKU NA PESKU: Sredstva za sportsku infrastrukturu grada Kruševca

Srbija -

Ugovori o raspodeli budžetskih sredstava sa 27 jedinica lokalne samouprave u Srbiji potpisani su u Čačku. Novac je namenjen kao pomoć za: nove ili već započete projekte koji se finansiraju iz budžeta JLS, pružanje podrške u cilju uvođenja e–uprave, zatim u organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i dr. manifestacija, kao i u projektima prevencije.

U ime Grada, Ugovor sa ministrom Aleksandrom Martinovićem je potpisao gradonačelnik Ivan Manojlović.

- Grad Kruševac je konkurisao kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave po Javnom pozivu za raspodelu sredstava za 2024. godinu sa projektom „Unapređenje infrastrukturnih kapaciteta Sportskog centra kroz izgradnju dečijeg igrališta – odbojka na pesku“. Opšti cilj projekta je unapređenje sportske infrastrukture grada Kruševca i povećan obuhvat korisnika usluga koje pruža Sportski centar.

Kruševac
foto: Grad Kruševac

Njegovom realizacijom predviđena je izgradnja dečijeg igrališta za odbojku na pesku koje će se nalaziti u neposrednoj blizini bazena. Izgradnjom novog savremenog terena izvršila bi se zamena postojećeg, koji datira od 2002.godine. Buduće dečije igralište biće povereno Sportskom centru na upravljanje. Teren će biti dostupan i pristupačan svima, posebno deci, mladima i osobama sa invaliditetom, izjavio je gradonačelnik Manojlović.

Kruševac
foto: Grad Kruševac

Ukupna vrednost projekta podržanog od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave iznosi blizu 18 i po miliona dinara.

Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track