SUFINASIRANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI Opština Varvarin podržava projekte iz energetike i ekologije
Foto: Opština Varvarin

SUFINASIRANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI Opština Varvarin podržava projekte iz energetike i ekologije

Srbija -

Opština Varvarin poslednje dve godine sprovodi Program energetske sanacije porodičnih objekata i stanova, U 2024. godini za ove namene biće obezbeđeno 9 miliona dinara. Potpisana su 34 ugovora, a očekuje se da u narednim danima bude potpisano još 15.

-Prve godine smo opredelili 4 miliona dinara za naše sugrađane, za zamenu stolarije, za subvencionisanje energetske sanacije fasade i sanacije sistema za grejanje. Pošto je interesovanje za ove subvencije bilo ogromno, naredne godine smo udvostručili sredstva i obezbedili 8 miliona dinara, dok će za ovu godinu biti obezbeđeno 9 miliona, da bi što veći broj korisnika dobio sredstva, izjavila je predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Opština Varvarin
foto: Opština Varvarin

Prema njenim rečima, korisnicima programa energetske efikasnosti subvencije mnogo znače, nakon radova dobiće toplije domove, a uštedeće i električnu energiju. Sam projekat, koji zajednički realizuju lokalna samouprava i Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike od izuzetnog je značaja za njih.

Opština Varvarin nastaviće i u ovoj godini sa podrškom građanima u vidu subvencija za energetsku sanaciju stambenih objekata, a radi uštede i u cilju povećanja energetske efikasnosti.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track