"NA MOJE OČI, VUK MI RASTRGAO DVE KOZE" Nikola svedočio strašnoj sceni, divlja zver napravila POKOLJ (UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO)
Foto: Kurir

"NA MOJE OČI, VUK MI RASTRGAO DVE KOZE" Nikola svedočio strašnoj sceni, divlja zver napravila POKOLJ (UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO)

Srbija -

Nikola Srdić (24) iz prokupačkog sela Tovrljane je juče usred dana pokušao da odbrani svoje koze od vuka, koji je došao do njegovog dvorišta i zaklao dve koze. Ko zna koliko bi još, da Srdić nije, na sreću bio tu, te ga oterao.

00:27

Nikoli vuk rastrgo dve koze

- Bilo je oko 13 časova. Čistio sam štalu, kada sam video da na pedeset metara od mene moje koze koje su pasle, haotično trče ka meni. Tada sam ugledao vuka, kako je za vrat uhvatio jednu od mojih četrnaest koza. Pored nje je već ležala druga, zaklana - priča vidno potresen Nikola, koji se pre dve godine iz Beograda vratio u Tovrljane kako bi živeo na planini.

Dodaje da je krenuo, goloruk, ka vuku.

Koza
foto: Kurir

- Počeo sam da vičem, a on je držeći kozu u zubima krenuo ka potoku. Tada su zalajali i moji psi i na kraju je ispustio kozu i pobegao u šumu - dodaje naš sagovornik.

Nažalost, jedna koza je bila mrtva, a ova druga je davala znake života. Obe je trebalo za nedelju dana da se okoze.

- Pozvao sam i veterinara, ali je rana preduboka i na kraju je koza tokom noći preminula - očajan je Nikola koji je jedan od retkih meštana u ovom selu, ali koji je rešio da ostane na dedovini.

Tokom dana obavestio je i policiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja