VELIKI USPEH KRALJEVAČKOG DOMA ZDRAVLJA: Sertifikat kao priznanje za kvalitet u radu
Foto: Dom zdravlja “Kraljevo”

VELIKI USPEH KRALJEVAČKOG DOMA ZDRAVLJA: Sertifikat kao priznanje za kvalitet u radu

Srbija -

Za postignute dobre rezultate u radu i zbog visokog nivoa u pružanju zdravstvenih usluga, Dom zdravlja “Kraljevo” je, posle posete spoljnih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, dobio najveću moguću ocenu, odnosno akreditaciju na maksimalnih 7 godina.

Ovoj uglednoj ustanovi primarnog nivoa zdravstvene zaštite, uručen je sertifikat kao dokaz, pre svega, kvalitetnog rada, ali i nivoa bezbednosti, kako za pacijente tako i za zaposlene.

Dom zdravlja “Kraljevo”, Kraljevo
foto: Dom zdravlja “Kraljevo”

- Sa ponosom možete da koristite ovu akreditaciju u narednih 7 godina, rekao je koordinator AZUS Vlado Davkovski prilikom uručenja sertifikata i dodao:

- To znači da ste dobro radili, da je menadžment prepoznao akreditaciju kao alat za upravljanje ustanovom, za podizanje nivoa kaliteta. Vaši timovi su dobro radili i sve službe su pokazale zavidan nivo kvaliteta tako da je potpuno zaslužena jedna ovakva ocena AZUS. Čestitam svim zaposlenima, menadžmentu i poručujem da nastavite ovim putem.

Tako je kraljevački Dom zdravlja ušao u novih 7 akreditacijskih godina, a u međuvremenu, jednom godišnje, odvijaće se redovne posete spoljnih ocenjivača.

- Akreditacijska ocena 92.84 odsto za period od narednih 7 godina svrstala nas je u vrh zdravstvenih ustanova na primarnom nivou. Mi smo možda i jedina ustanova koja u ocenama nije dobila nijednu trojku, sve su manje četvorke, a više petice. Mislim da smo u ovom trenutku potpuno ustrojeni na najbolji način sa svim procedurama i kvalitetom kakav je u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na veoma visokom nivou, rekla je dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja “Kraljevo”.

Dom zdravlja “Kraljevo”, Kraljevo
foto: Dom zdravlja “Kraljevo”

Koordinatorka za proces akreditacije u kraljevačkom Domu zdravlja, dr Milena Radovanović, specijalista opšte medicine, izrazila je ogromno zadovoljstvo zbog rezultata koji je ustanova dobila.

- Svi smo mnogo radili, svi predstavnici timova su u stvari predstavnici svih zaposlenih u svojim službama i taj veliki rad je dao više nego pozitivan efekat, pa je i ocena više nego dobra. Inače, zdravstvene ustanove kod nas akredituju se po standardima koje je usvojila Vlada Republike Srbije. Oni su vrlo zahtevni, prate prostor, opremu i kadar i kroz akreditaciju se podiže nivo kvaliteta. Na mnoge stvari se obraća pažnja, sve se uređuje posebnim procedurama koje su obavezujuće za primenu, sve je merljivo, pa je vidljiv napredak svake ustanove koja je prošla postupak akreditacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track