VIŠE BEBA NEGO LANI: U prva tri meseca ove godine u porodilištu ZC "Loznica" rođeno čak 229 beba
Foto: Kurir/T.Ilić

VIŠE BEBA NEGO LANI: U prva tri meseca ove godine u porodilištu ZC "Loznica" rođeno čak 229 beba

Srbija -

LOZNICA – Tokom prva tri meseca ove godine "rode su više puta posetile" porodilište Zdravstvenog centra Loznica, nego u istom periodu prošle. To su učinile 229 puta, 28 više nego pre godinu dana.

Prema podacima ove zdravstvene ustanove u martu su rođene 62 bebe, 34 devojčice i 28 dečaka, sedam manje nego istog meseca lani, ali je dobar ‘’zalet’’ u prvih 60 dana doprineo da je, što se tiče nataliteta, ova godina, za sada, još uvek bolja od prethodne. Poslednja tri martovska dana značajno su doprinela tome jer je tada rođeno devet beba, tri dečaka i duplo više devojčica.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Podsetimo, u januaru su rođene 92 bebe, 54 devojčice i 38 dečaka, a februaru 75, 43 dečaka i 32 devojčice, šesnaest više nego u istom mesecu prošle godine. Rode su neznatno smanjile gas u martu, ali ostaje nada da će se provredniti u aprilu i da će lozničke babice imati što više posla.

Prošle godine u ZC je na svet došlo 906 beba, a odlično bi bilo kada bi konačno ove godine broj novorenčadi koja su svet ugledala u lozničkom porodilištu bio četvorocifren, kao nekada.

Kurir.rs/T.I.

Bonus video:

01:03

PORAĐANJE U KUĆNIM USLOVIMA ILI U PORODILIŠTU? Ginekolog: Ako dođe do ovih komplikacija, van bolnice se može ugroziti život bebe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track