6.000 DINARA ZA UPIS ĐAKA PRVAKA: Grad Sremska Mitrovica pomaže roditeljima školaraca
Foto: Shutterstock

6.000 DINARA ZA UPIS ĐAKA PRVAKA: Grad Sremska Mitrovica pomaže roditeljima školaraca

Srbija -

U cilju podrške roditeljima đaka prvaka, Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa inicijativom pružanja finansijske pomoći u iznosu od 6.000 dinara po detetu za upis u prvi razred osnovne škole. Ove godine, proces apliciranja za ovu pomoć je pojednostavljen, te roditelji sada ispunjavaju prijavni formular koji dobijaju u školi, dok prethodne godine za istu pomoć bila je neophodna elektronska aplikacija.

Pri prvom odlasku povodom upisa u prvi razred, roditelji će osim redovnih podataka, upisati i žiro račun na koji će biti isplaćena ova pomoć. Grad Sremska Mitrovica je drugu godinu za redom implementirao ovu meru podrške, koja ima za cilj da olakša početak školovanja i smanji finansijski teret koji prate troškovi vezani za školovanje.

Svi roditelji čija deca kreću u prvi razred osnovne škole imaju pravo da se prijave za ovu finansijsku podršku. Prijavljivanje se vrši prilikom upisa deteta u prvi razred putem eUprave. Nakon uspešne prijave, roditelji će prilikom odlaska u osnovnu školu ostaviti podatke o tekućem računu, na koji će im biti isplaćena navedena finansijska pomoć.

Prošle godine, Grad Sremska Mitrovica uspešno je realizovao ovu inicijativu, pružajući podršku roditeljima čija su deca upisana u prvi razred. Ove godine se očekuje sličan odziv roditelja, s obzirom na pozitivne reakcije i podršku koju je prošlogodišnja mera imala među građanima.

Roditelji su pozvani da iskoriste ovu priliku i blagovremeno podnesu zahtev za finansijsku podršku, kako bi njihova deca što lakše započela svoje školovanje. Ova inicijativa predstavlja deo nastojanja grada da olakša roditeljima početak školovanja njihove dece i smanji finansijske izazove povezane sa upisom u prvi razred.

Podsetimo, od školske 2020/2021. godine roditeljima je omogućen upis prvaka u osnovnu školiu putem Portala eUprava, omogućena je i usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje. Na ovaj način roditelji jednim odlaskom u školu završavaju sve aktivnosti vezane za upis deteta u školu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track