TEMELJ STABILNOSTI ZEMLJE I VAŽNA DRUŠTVENA MISIJA: U Novom Sadu otvorena područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije
Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

TEMELJ STABILNOSTI ZEMLJE I VAŽNA DRUŠTVENA MISIJA: U Novom Sadu otvorena područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije

Srbija -

U Novom Sadu, u zgradi Poslovnog centra "Apolo", zvanično je otvorena Područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije, koja je, posle Kragujevca i Niša, treća u nizu van sedišta u Beogradu. Ovim činom je u planiranom roku okončan rad na jednom od posebnih ciljeva, usvojenih u okviru Programa rada Agencije.

Prisutnim zvanicama i gostima obratili su se direktor Dejan Damnjanović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji su istakli važnost neposrednog približavanja nadležnosti Agencije novosadskim javnim funkcionerima, građanima, organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima.

Milan Đurić, Agencija za borbu protiv korupcije
foto: Agencija za sprečavanje korupcije

- Sprovođenje nadležnosti Agencije smatramo vrstom moralnog imperativa. Nastojimo da zdravo društvo bude temelj sveukupne stabilnosti zemlje. Sprečavanje korupcije shvatamo ne samo kao svoj posao, već kao svojevrsnu društvenu misiju i odgovornost. Njeno suzbijanje značajno doprinosi kreiranju povoljnog privrednog ambijenta, koje je od suštinskog značaja kako za dalji ekonomski razvoj države i privlačenje novih, stranih investicija, tako i za napredak u procesu pregovora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji - istakao je, između ostalog, direktor Damnjanović.

Gradonačelnik Đurić je ovim povodom izjavio: "Veliko mi je zadovoljstvo što je Novi Sad treća po redu lokalna samouprava u kojoj se nalazi područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije u Srbiji. Grad je saradnik i partner ove Agencije, u cilju uspostavljanja što bolje komunikacije sa građanima. Moramo zajedno da označimo korupciju kao neprihvatljivo društveno delovanje, da radimo na njenoj prevenciji, a u toj misiji veoma su značajni međusobna podrška i razumevanje institucija, građana i Agencije za sprečavanje korupcije".

Milan Đurić, Agencija za borbu protiv korupcije, Agencija za sprečavanje korupcije
foto: Agencija za sprečavanje korupcije

U umetničkom delu programa učestvovao je hor učenika OŠ "Đura Daničić" pod dirigentskim vođstvom prof. Biljane Oravec.

Tradicionalno, kao i u Kragujevcu i Nišu, zasađeno je Drvo prijateljstva u gradu domaćinu, a zatim su direktor i članovi Veća Agencije položili venac na Spomen krst i odali poštu ratnicima 1912-1918. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track