GROBLJE POSTALO TESNO, NEMA MESTA ZA SAHRANJIVANJE: Alaramantan problem u Topoli, jedino rešenje jesu parcele u Ljuboselu
Foto: RINA

GROBLJE POSTALO TESNO, NEMA MESTA ZA SAHRANJIVANJE: Alaramantan problem u Topoli, jedino rešenje jesu parcele u Ljuboselu

Srbija -

Groblje u Topoli, smešteno podno Oplenca postalo je tesno, jer su sva grobna mesta na parcelama popunjena. Zalaganjem zaposlenih u JKSP „Topola“ izvršeno je raščišćavanje i izgradnja grobnih mesta i na sporednim, zapuštenim površinama, kako bi se podmirile aktuelne potrebe.

groblje, Topola
foto: RINA

- Usled nedostatka grobnih mesta na groblju Oplenac, neophodno je započeti sahranjivanje na groblju u Ljubeselu. Sa ciljem da obezbedimo rešenje problema na groblju u Ljubeselu izgrađeno je osam duplih i jedno pojedinačno grobno mesto. Stavljanje u funkciju i korišćenje kapaciteta groblja u Ljubeselu podrazumeva niz koraka koje izlaze iz okvira kapaciteta komunalnog preduzeća - potvrdjeno je za RINU u JKSP Topola.

Izgradnja kompletne infrastrukture, pristupnih puteva, parcelizaciju terena, izgradnja i opremanje kapele su preduslovi da se obezbede elementarni uslovi za potrebe sahranjivanja.

groblje, Topola
foto: RINA

- Opština Topola je realizaciju ovog projekta planirala u 2024. godini. Poslovi upravljanja grobljima podrazumevaju i kompletne službe čije je angažovanje vezano za sve potrebe održavanja grobalja.

Trenutno stanje podrazumeva korišćenje kapele na groblju na Oplencu, a sahranjivanje na groblju u Ljubeselu. Do momenta obezbeđivanje navedenih i neophodnih uslova JKSP „Topola“ će i dalje nastojati da obezbedi podršku građanima Topole u tako teškim momentima“, kaže u JKSP „Topola“.

(Kurir.rs/RINA/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:48

DOSAD NEVIĐENO! OSKRNAVLJENO GROBLJE JEVREJA U BEOGRADU! Ekspert šokirao: Kukasti krst može da bude delo samo NJIH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track