PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA SUDARA VOZA I KAMIONA KOD MARTINACA: Obilazio kolonu, pa projurio kroz rampu! Troje u bolnici (FOTO)
Foto: Infrastuktura železnice Srbije

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA SUDARA VOZA I KAMIONA KOD MARTINACA: Obilazio kolonu, pa projurio kroz rampu! Troje u bolnici (FOTO)

Srbija -

Danas, 15. aprila 2024. godine, u 17.22 sati, na putnom prelazu između stanica Sremska Mitrovica i Martinci, koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom signalizacijom i saobraćajnim znakovima na putu, kamion je naleteo na teretni voz.

Teretni voz je prevozio dizel gorivo i u svom sastavu je imao 19 vagona.

1 / 3 Foto: Infrastuktura železnice Srbije

U trenutku nesreće, uređaji na putnom prelazu bili su ispravni i uredno su funkcionisali, a polubranici su bili spušteni.

U toj nesreći povređene su tri osobe iz drumskog vozila.

Troje u bolnici

Muškarac star 58 godina je teško povređen. Prema informacijama iz Hitne pomoći, on je zadobio više preloma i trenutno se nalazi u sremskomitrovačkoj bolnici.

Pored njega, u bolnicu su prevezena i dva mladića, starih 20 i 22 godine. Jedan od njih, ima prelom i povredu glave, dok su detalji o povredama drugog mladića još uvek nepoznati.

Prema izveštajima železničkih stručnih službi, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona na putnom prelazu najpre zaobilazio kolonu koja je čekala ispred spuštene rampe, a zatim je kamion polomio rampu i udario u zadnji deo teretnog voza.

Tom prilikom bile su oštećene sedamnaesta, osamnaesta i devetnaesta cisterna iz sastava teretnog voza, ali iz cisterni nije bilo nikakvih curenja, niti opasnosti po ljude, imovinu ili životnu sredinu.

O nesreći su odamh obavešteni MUP i Hitna pomoć.

Infrastruktura železnice Srbije ponovo upozorava i apeluje da se posebno na putnim prelazima poštuju signalizacija i saobraćajni znakovi, a naročito da vozači drumskih vozila ne lome spuštene branike i da ih ne zaobilaze, već da stanu i čekaju kada su rampe spuštene. Samo poštovanjem propisa mogu da se spreče nesreće na putnim prelazima i sačuvaju ljudski životi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track