U JOHANU KUCA SRCE JOVANOVO Bogati Nemac nije ni slutio otkud srce dok nije počeo da sanja čudne snove pravoslavnu crkvu i dečaka
Foto: Kurir Televizija

ISTINITA PRIČA IZ STRAŠNE ratne 1999.

U JOHANU KUCA SRCE JOVANOVO Bogati Nemac nije ni slutio otkud srce dok nije počeo da sanja čudne snove pravoslavnu crkvu i dečaka

Srbija -

Srbinu iščupali srce iz grudi i dali ga bogatom Nemcu. Noćne more ga proganjale dok nije došao na Kosovo, tad je krenuo da nađe njegovu porodicu

Prema romanu "Srpsko srce Johanovo" Veselina Dželetovića, biće snimljen film o zlodelima Albanaca nad Srbima i trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, ovako je pisao Kurir još pre pet godina.

To se sada i ostvaruje... Delo "Srpsko srce Johanovo" govori o tome kako su zlikovci iskopali srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odneli ga u Nemačku, gde ga je bogati Nemac Johan Vagner kupio.

Nakon presađivanja srca, Johan je počeo čudno da sanja...

Nakon presađivanja srca, Johan je počeo da sanja, a u san ga je uvek uvodilo crkveno zvono. Taj zvuk doveo ga je do jednog dvorišta, gde je video zgrade i dva psa kako laju, ali još nije video ljude.

Nakon nekoliko dana, u snu je video i stariju ženu kako hrani živinu, čoveka pod orahom, mladu ženu kako ga zaljubljeno gleda i dečaka koji trči. Ti snovi su mu neko vreme davali pozitivnu energiju, a onda su, posle mesec-dva, postali - noćne more.

Veselin Dželetović
foto: Privatna Arhiva

Sanjao je kako ga vode vezanog u koloni, sa još četvoricom Srba i jednim Albancem, Azemom koji nije bio pristalica Republike Kosovo. Sa svima je razgovarao u snu i razumeo srpski jezik.

- Nosio sam knjige na Kosovo, i otišao na sahranu. Od cele porodice ostao je samo dečak, kome su Albanci kidnapovali oca i povadili organe. Oko pet godina kasnije, dečaku su ubili i babu i dedu i bacili ih u kanal pored puta. U njihovo dvorište, opkoljeno bodljikavom žicom, petorica Šiptara upala je u kuću i prvo su ispred kuće preklali psa, a onda silovali dečakovu majku. Ona se obesila, jer nije mogla da podnese sramotu - kaže Dželetović, i dodaje:

Bio je u skupom, otmenom odelu, i pitao sam se šta traži na sahrani

- Bilo je nas desetak na sahrani te žene, i na groblju koje su Šiptari gotovo uništili, među polomljenim spomenicima i razbacanim krstačama primetio sam čoveka koji stoji sa strane. Njegova pojava i držanje govorili su da ponašanjem i odevanjem ne odgovara tom vremenu i prostoru. Bio je u skupom, otmenom odelu, i pitao sam se šta traži na sahrani. Bio je u pratnji jednog narednika Kfora. Prema njegovom kazivanju, cela priča postala mu je još čudnija kada je na groblju, tom čoveku prišao dečak koji je izgubio majku i zagrlio ga.

- Pitao sam meštane, ko je taj čovek? Oni su odgovorili: "Nećeš verovati, taj čovek tvrdi da u grudima nosi srce našeg Jovana. Imućan je i hoće da pomogne porodici."

Uglavnom, nešto je Johana "teralo" da istraži o čemu se radi. Uspeo je, objašnjava Dželetović, čak da pronađe kuću u Albaniji u kojoj je Jovan "operisan", odnosno - vađeni su mu organi, dok se nije stiglo i do srca.

- Duša napušta telo onda kada srce prestane da radi, a duša Jovanova je u Johanovom telu. Angažovali smo jednog američkog scenaristu i u pregovorima smo sa jednim poznatim američkim glumcem koji treba da igra Johana. Scenariom je veoma zadovoljan i Veselin. "Srpsko srce Johanovo" će da dovede Holivud u Beograd i svet će čuti istinu o "žutoj kući" - kazao je pre pet godina za Kurir producent Dragan Ivanović.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

OVOM METODOM LEČENJA OTKRIĆETE KOJI ORGANI TRPE DO 5 GODINA PRE SIMPTOMA! Dr Slobodan Dunjić otkrio novi način lečenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track