DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: Da se nikad ne zaboravi, Nišlije ga obeležile maršom Besmrtnog puka i polaganjem venaca
Niš, Foto: Youtube Printscreen

palim borcima u čast i spomen

DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: Da se nikad ne zaboravi, Nišlije ga obeležile maršom Besmrtnog puka i polaganjem venaca

Srbija -

NIŠ - Maršom "Besmrtnog puka" i polaganjem venaca na Spomenik palim sovjetskim vojnicima u Drugom svetskom ratu i na Spomenik oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana, u Nišu je danas obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

Učesnici "Besmrtnog puka" su sa zastavama i fotografijama svojih najbližih poginulih u Drugom svetskom ratu, u ratu na prostoru nekadašnje Jugoslavije i tokom bombardovanja SRJ 1999. godine, prošli gradom od Spomenika palim sovjetskim vojnicima koji se nalazi ispred ulaza u logor na Crvenom krstu, do Trga kralja Milana.

Potpredsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade Tomo Čolović rekao je da marš "Besmrtnog puka" simbolizuje sećanje na sve borce koji su se borili za oslobođenje zemlje.

Prošle godine, dodao je Čolović, odustalo se od marša zbog nemilih događaja u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u Duboni i Malom Orašju.

U maršu "Besmrtnog puka" i ove godine učestvovali su predstavnici grada i gradskih ustanova, udruženja veterana 63. padobranske brigade, 37. motorizovane brigade i 125. motorizovane brigade, udruženja porodica ratnih vojnih invalida, porodice nastradalih u poslednjim ratovima na prostoru nekadašnje Jugoslavije, članovi Balkanske kozačke vojske i članovi moto-klubova.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

03:28

PRVI SVETSKI RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track