POPUCALA STAKLA, PROCURELA VODA, OTVORENI ORMARIĆI Komšije tvrde da su im stanovi oštećeni posle veselja: Kakvi su to običaji?
Ilustracija, Foto: Shutterstock

POPUCALA STAKLA, PROCURELA VODA, OTVORENI ORMARIĆI Komšije tvrde da su im stanovi oštećeni posle veselja: Kakvi su to običaji?

Srbija -

Komšije su uredno, obaveštenjem zalepljenim na oba ulaza u zgradu, zamolili za razumevanje, udaju ćerku, doći će svatovi po nju, u terminu od 11 - 14 sati, na prvi pogled ovo izgleda kao fina i kulturna priča u jednoj zajednici.

Međutim, kako dalje tvrdi jedna korisnica mreže "X", proslava se nije završila kako treba iako su svi imali razumevanja za povod iste. Bakljada, topovski udari, glasna muzika... Bilo je svega.

"Komšije su uredno, obaveštenjem zalepljenim na oba ulaza u zgradu, zamolili za razumevanje, udaju ćerku, doći će svatovi po nju, u terminu od 11 - 14h. Bili trubači i muzika ona regularna, bakljada, petarde i topovski udari, ne znam čime, udarali u zid, u lift, vriskali", napisala je ona na mreži "X", ali nije poznato o kom gradu je reč.

Dalje tvrdi da je u nekim stanovima napravljena materijalna šteta zbog ovog veselja.

"Nama u stanu pale dve slike i interfon, komšinici se izvalio štok od vrata stana, dim višečasovni, popucala stakla od svetlarnika, otvorili se ormarići od strujomera, procurela voda u stanu pored…. Svečari još spavaju. Kakvi su ovo običaji?", upitala je ona na mreži "X".

Nakon ove objave usledio je niz komentara u kojima korisnici mreže navode da ne mogu da poveruju i ovako nešto, te i osuđuju ponašanje komšija.

"Mi nijedno slavlje ne umemo da napravimo pristojno i svedeno. Sa svadbama preterujemo sa sahranama preterujemo", "Čitam početak i mislim lepo je što su komšije obaveštene za svadbu, kad ono međutim, imam šta da pročitam u nastavku. Imam dosta godina i sve mi je pre bilo lepše, kulturnije, ljudskije, ( ne zato što sam bila mlada) nego sada",

"Očigledno nije zgrada dobra, a ne svatovi šalim se - no comment za ponašanje", neki su od komentara.

Bilo je i predloga da se naplati šteta.

"Ne vidim razlog da ih sada ne obradujete obaveštenjem na oba ulaza da će sav krš i lom, i štetu koju su prozrokovali komšijama, sada morati uredno da plate", jedan je od komentara, na koji je autorka objave odgovorio da je to već dogovoreno sa upravnikom zgrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track