BESPLATNO MATURSKO VEČE ZA 840 UČENIKA ČETIRI LOZNIČKE SREDNJE ŠKOLE Kompletne troškove plaća Grad Loznica
Foto: Foto:T.Ilić

BESPLATNO MATURSKO VEČE ZA 840 UČENIKA ČETIRI LOZNIČKE SREDNJE ŠKOLE Kompletne troškove plaća Grad Loznica

Srbija -

Svih 840 učenika završnih razreda četiri lozničke srednje škole, Gimnazije ‘‘Vuk Karadžić’‘, Tehničke škole, Srednje ekonomske škole i SŠ ‘‘Sveti Sava’‘, imaće besplatno matursko veče pošto kompletne troškove plaća Grad Loznica.

Tim povodom u gradskoj upravi danas su direktori potisali protokol o saradnji svih srednjih škola i gradske uprave.

Prema rečima Milana Jugovića, pomoćnika gradonačelnika, Loznica mladima od rođenja do završetka školovanja daje podršku, a sada čini korak više i prvi put će u istoriji grada, na predlog gradonačelnika Vidoja Petrovića, lokalna samouprava biti pokrovitelj i finansiraće sve troškove proslave maturske večeri za sve lozničke srednjoškolce.

Loznica, Maturanti
foto: Foto:T.Ilić

- Ponosno smo da će svih 840 učenika besplatno proslaviti maturu, neće ih koštati ni jedan dinar, čime se, gotovo sam siguran, nijedna lokalna samouprava u našoj zemlji ne može pohvaliti. Još jednom ćemo pokazati da je grad uz njih, a sa druge strane ovo će biti veliko rasterećenje i velika podrška budžetu roditelja. Rukovodstvo grada uočava nejednakosti u ekonomskim mogućnostima porodica, da postoje deca koja nisu u mogućnosti da plate matursko veče, a naša želja je da se svi osećaju ravnopravno.

Loznica, Maturanti
foto: Foto:T.Ilić

Uslovi su isti za sve, svaka škola će kao i do samostalno proslavljati maturu, to će činiti u svečanoj sali UFK ‘’Lagator’’ koju grad besplatno ustupa – kazao je Jugović i naveo da za sada nije moguće precizirati koliko će ovakva proslava koštati gradski budžet i da je prioritet da ‘’svi učenici budu na maturskoj večeri’’. Gimnazija prva slavi 31. maja, 3. juna Srednja ekonomska, 5. Tehnička i 6. SŠ ‘‘Sveti Sava’‘, isti orkestar sviraće svima, a cena fotografisanja maturske večeri biće jedinstvena za sve četiri škole. Želja je da finansiranje mature iz gradskog budžeta za sve srednjoškolce postane loznička praksa i tradicija, još jedan vid trajne podrške mladim Lozničanima.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track