VAŽAN DAN ZA TALENTOVANE OSMAKE: Danas prijemnni za specijalizovano IT odeljenje u vranjskoj Gimnaziji
Foto: Kurir.rs/T.S.

GimnazijA "Bora Stanković"

VAŽAN DAN ZA TALENTOVANE OSMAKE: Danas prijemnni za specijalizovano IT odeljenje u vranjskoj Gimnaziji

Srbija -

U Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju u subotu će biti održan prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Učenici koji su se prijavili za polaganje posebnog prijemnog ispita za specijalizovano IT odeljenje polažu test iz matematike.

"Učenici koji žele da pristupe polaganju ispita, potrebno je da budu u školi 18. maja 2024. u Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju u 9.15 časova. Jedinstveni spisak učenika biće istaknut u holu škole i na vratima učionica", saopšteno je iz vranjske Gimnazije.

Evo šta su u obavezi da imaju kod sebe učenici koji polažu prijemni ispit za specijalizovano IT odeljenje:

Đačku knjižicu sa fotografijom,flašicu vode i pribor za rad lenjir, trougao, uglomer, šestar, olovku hemijsku, olovku grafitnu, gumicu i kalkulator sa osnovnim računskim operacijama, svi drugi kalkulatori nisu dozvoljeni za korišćenje.

"Ne može se koristiti kalkulator na mobilnom telefonu. Mobilni telefoni su zabranjeni.

Konačne odgovore i postupak pisati hemijskom olovkom.

Odgovori koji su napisani grafitnom olovkom neće biti priznati, kao ni odgovori koji su precrtavani", ističu iz ove obrazovne ustanove. . Izrada testa iz matematike počinje u 10 i završava se u 12 časova. Na dan prijemnog učenici su dužni da ponesu đačku knjižicu sa overenom fotografijom, napominju iz ove škole.

Za sve dodatne informacije potrebno je da pristupe sajtu škole htt/ www.vranjskagimnazija.edu.rs "Svim kandidatima želimo mnogo sreće! Dobro nam došli!", poručuju iz Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track