STOTINE MATURANATA IZ KRALJEVA PLESALO NA GRADSKOM TRGU: Obučeni u crvene i bele majice pozdravili ceo grad
Foto: J.S.

STOTINE MATURANATA IZ KRALJEVA PLESALO NA GRADSKOM TRGU: Obučeni u crvene i bele majice pozdravili ceo grad

Srbija -

Nekoliko stotina maturanata iz svih kraljevačkih srednjih škola odigralo je danas, tačno u podne, na centralnom gradskom trgu u Kraljevu „Maturski ples“ - kadril.

Maturante koji su plesali pozdravio je ovom prilikom gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, čestitajući im punoletstvo i poželevši im uspešan nastavak školovanja na fakultetima i sreću u budućem životu.

maturanti, Kraljevo
foto: J.S.

Prvi „Maturski ples“ u Srbiji kraljevački srednjoškolci izveli su 2005. godine, zahvaljujući partnerskim i bratskim vezama sa slovenačkim gradom Mariborom, budući da je Plesni savez Slovenije idejni tvorac ove manifestacije. Glavnu ulogu u organizovanju kadrila u gradu na Ibru imalo je tada Udruženje građana "Prijateljstvo za nova vremena“, a kasnije su organizaciju ovog događaja preuzeli lokalna samouprava i Turistička organizacija „Kraljevo“.

1 / 7 Foto: J.S.

Od prvog „Maturskog plesa“, pa do danas, Kraljevčani su se, plešući istovremeno sa svojim evropskim vršnjacima, nekoliko puta upisali u Ginisovu knjigu rekorda po broju učesnika u simultanom plesu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track