JUTRO POSLE NEVREMENA U SRBIJI: Otklanjaju se posledice i procenjuje šteta
Foto: Kurir

JUTRO POSLE NEVREMENA U SRBIJI: Otklanjaju se posledice i procenjuje šteta

Srbija -

Otklanjaju se posledice jakog nevremena koje je juče zahvatilo Srbiju. Jedna osoba nastradala je u Somboru kada je na vozilo u kojem je bila palo drvo.

Ugašen je požar koji je izbio u dvorištu zgrade EPS-a u Novom Sadu, zbog čega je deo grada bio bez struje.

Vatrogasci-spasioci evakuisali pet osoba i bebu. U Požegi se izlili bujični potoci. U Novom Pazaru proglašena vanredna situacija.

Novi Pazar, reke se povukle u svoja korita

Zbog nevremena, u Novom Pazaru je proglašena vanredna situacija. Na nekoliko mesta izlile su se reke Raška, Jošanica i Trnavica, ali su se povukle u svoje korita. Trenutno je Trnavica dva metra niže u odnosu na jučerašnji vodostaj koji je izazvan nevremenom. Ona je sinoć napravila i najviše problema.

Sva raspoloživa mehanizacija i dalje je na terenu, a iz Odeljenja za vanredne situacije kažu da je šteta velika, ali da građani mogu prijaviti štetu na broj 1985. Ukoliko ne dođe do ponovnih padavina, očekuje se da će reke ostati u svojim koritima.

Novi Pazar, poplava
foto: Kurir

Tokom nepogode nije bilo ugrožavanja života ljudi, ali su vatrogasci-spasioci intervenisali dvadesetak puta. Zbog nemogućnosti kišne kanalizacije da prihvati svu vodu, glavne gradske ulice bile su poplavljene, a voda je ušla i u brojne kuće i lokale.

Podatak sa jedne meteorološke stanice kaže da je u Novom Pazaru na pojedinim mestima palo 65 litara kiše za sat vremena. Reka Raška se izlila u Jerki i Postanju poplavivši velike površine njiva i vrtova.

U toku je zasedanje Štaba za vanredne situacije, tako da se očekuju nove informacije od nadležnih.

Procenjuje se šteta u užičkom kraju

U užičkom kraju palo je tokom jučerašnjeg nevremena blizu 40 litara kiše po kvadratnom metru, pa kišna kanalizacija nije uspevala da prihvati svu vodu.

Bilo je i odrona, oštećenja putne infrastrukture, a nestajalo je i struje.

Uzice, grad, nevreme
foto: Kurir.rs/Z.G.

Iako je protivgradni centar dejstvovao sa više protivgradnih stanica, ima oštećenja i poljoprivrednih useva. Danas se očekuje procena štete.

Izlile se reke Raška i Trnavica, poplavljeno nekoliko domaćinstava

Juče je proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji grada Novog Pazara zbog štete nastale tokom jakog nevremena praćenog pljuskovima i krupnim gradom koji su bez prestanka padali satima u tom gradu.

Na pojedinim mestima izlile su se reke Raška i Trnavica, a poplavljeno je nekoliko domaćinstava.

Mehanizacija je na terenu i protekle noći na najkritičnijim lokacijama dežurale su ekipe Štaba za vanredne situacije.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track