KINESKA PORODICA SVOJU BUDUĆNOST VIDI U SRBIJI: U ovom gradu žive već desetak godina i SVE IM SE SVIĐA, deca prezadovoljna
Foto: Printscreen/Youtube

KINESKA PORODICA SVOJU BUDUĆNOST VIDI U SRBIJI: U ovom gradu žive već desetak godina i SVE IM SE SVIĐA, deca prezadovoljna

Srbija -

Porodica koja je iz Kine došla pre 15 godina, najpre u Beograd, a zadnjih desetak godina u Pirot, gde su vlasnici tržnog centra, budućnost svoje dece video upravo u Srbiji i Pirotu.

Janjan Tu kaže da su oduševljeni ljudima i prirodom u Srbiji, a nedavno je lično prisustvovala dočeku kineskog predsednika u Beogradu, gde je, kako kaže, bilo više od 2.000 ljudi, njenih sunarodnika koji žive u Srbiji.

- Ovde nam je super, sviđa nam se i Beograd, i Pirot, ma cela Srbija. Pirot je super, rado idemo u kafane, pirotski roštilj je ekstra. Posebno smo srećni zbog sporazuma koji su potpisali kineski predsednik i srpski predsednik, želimo da pojačamo Srbiju i da svima nama bude mnogo bolje, što će se sigurno i desiti narednih godina - kaže Janjan.

Njena ćerka Ćaća ima devet i po godina, a sin Njinje pet i po. Ćaća je postala miljenica Piroćanaca kada je pre par godina na izuzetnom srpskom jeziku čestitala svim Piroćancima Uskrs.

Od tada je svi Piroćanci znaju i sa oduševljenjem joj se javljaju. Ćaća je veoma talentovana violinistkinja, dobila je brojne nagrade, a učenica je trećeg razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Pirotu.

- Omiljeni predmeti su mi srpski jezik i matematika - priča ova mala šarmantna Piroćanka uz konstataciju da mnogo voli da planinari, za šta je Pirot, koji je okružen planinskim vrhovima, kao stvoren.

- U školi imam puno drugara, rado se družim sa svima, super nam je ovde.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track