KIŠA OPET PLJUŠTI U NOVOM PAZARU: Reke pod kontrolom, građani strahuju, a sve oči sada uprte u nebo (FOTO)
Foto: RINA

KIŠA OPET PLJUŠTI U NOVOM PAZARU: Reke pod kontrolom, građani strahuju, a sve oči sada uprte u nebo (FOTO)

Srbija -

Nakon prestanka padavina, kiša koja je opet počela da pada zabrinula je građane. Vodostaji nubujalih reka trenutno su pod kontrolom, a u Gradskom štabu za vanredne situacije stanje se prati iz minuta u minut.

- Čiste se ulice, radi se na pročišćvanju odvoda kako ne bi došlo do ponovnog izlivanja. Ekipe su sve vreme na terenu, čini se sve da se preduprede moguće poplave. U sanciju šteta od poplava uključena je i teška mehanizacija, koja je upućena na kritične tačke, kažu za RINU u Gradskom štabu za varedne situacije.

Novi Pazar, pljusak
foto: RINA

Iako su reke za sada u svojim koritima, meštani ipak strahuju od novih padavina i mogućih problema.

- Čitavu noć oka nismo sklopili, mirniji smo kad kiša ne pada, a ovako kad pljušti svaki minut strepimo da se reke ne izliju ponovo. Putevi su dosta oštećeni u poplavama, vodena bujica nosila je pred sobom. Srećni smo samo što nema ljudskih žrtava, kažu građani.

Novi Pazar, pljusak
foto: RINA

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su evakuisali tri lica, od kojih su dve osobe bile zarobljene u automobilu, a jedna u stambenom objektu.

(Kurir.rs/RINA)

Bonus video:

00:15

Pljuskovi u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track