OVO JE ZVANIČNO NAJBOLJI SPA CENTAR NA BALKANU: Nalazi se u Srbiji i biće domaćin SVETSKOG KONGRESA balneologa (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

OVO JE ZVANIČNO NAJBOLJI SPA CENTAR NA BALKANU: Nalazi se u Srbiji i biće domaćin SVETSKOG KONGRESA balneologa (FOTO)

Srbija -

Banja Koviljača biće domaćin narednog, 48. Svetskog kongersa balneologa što će se desiti prvi put u istoriji srpske balneologije, potvrđeno je iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’.

Banja Koviljača
foto: T. Ilić

Tako je, navode u saopštenju, odlučeno na 47. Svetskom kongresu balneologa, upravo završenom u Rumuniji, na kome su ovu ustanovu predstavljali njen direktor dr Aleksandar Jokić i dr Jasmina Milovanović Arsić.

Na otvaranju svetskog kongresa dr Jokiću, koji je odavno član naučnog komiteta Međunarodnog udruženja balneologa, kao jedini iz bivše SFRJ, ukazan je velika čast da bude jedan od govornika, kažu iz Specijalne bolnice, i dodaju da se na plenarnom predavanju govorilo o Srbiji, odnosno o Banji Koviljači.

Banja Koviljača
foto: T. Ilić

Drugog dana kongresa on je predstavio Specijalnu bolnicu ne samo kao najbolji rehabilitacioni centar u Srbiji, već i kao ekonomski motor razvoja lokalne zajednice, navode iz ustanove. Ističu da je za dr Jokića i dr Milovanovic-Arsić organizovana poseta najvećem i najstarijem sanatorijumu za rehabilitaciju dece u Rumuniji kao i da je na završnoj večeri kongresa dr. Aleksandar Jokić dobio posebno priznanje.

Inače, Specijalna bolnica ‘’Banja Koviljača’’, koja traje 165 godina, zvanično je najbolji spa centar na Balkanu, a povodom Dana državnosti dobila je Sretenjski orden, prvog stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track