ZAHVALNICE ZA HRABRE NA SVEČANOSTI U UŽICU Gradonačelnica nakon što je ugašen požar na deponiji Duboko: Vama je bilo najteže! FOTO
Foto: Kurir/Z.G.

ZAHVALNICE ZA HRABRE NA SVEČANOSTI U UŽICU Gradonačelnica nakon što je ugašen požar na deponiji Duboko: Vama je bilo najteže! FOTO

Srbija -

Više od 300 učesnika u gašenju požara na deponiji "Duboko" juče su uručene zahvalnice Grada Užica.

U Svečanoj sali Grada Užica za sve vatrogasce koji su učestvovali u gašenju požara, radnike javnih komunalnih preduzeća i svim privatnicima koji su ustupili svoju mehanizaciju i svim drugim organizacijama i ustanovama, koji su dali svoj doprinos, upriličen je prijem na kome se gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević svima zahvalila.

- Koliko je bilo teško svima nama zbog požara, vama je bilo najteže jer ste danonoćno bili na mestu gde se vatra rasplamsavala, pretila da se prošira van deponije. Angažovanjem, znanjem, iskustvom sprečili ste da se to ne desi. Prvo ste požar stavili pod kotnrolom, a potom ugasili. Hvala vam na tome – zahvalila se gradonačelnica Užica.

1 / 10 Foto: Kurir/Z.G.

Posebnu zahvalnost je izrazila Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović, Sektoru za vanredne situacije Luki Čaušiću i direktoru Srbija voda Goranu Puzoviću, kao i Zavodu za javno zdravlje Užice, Institutu Batut i Agenciji za zaštitu životne sredine.

- Požar je iza nas, a ispred je realizacija veoma važnog projekta. Deponija „Duboko“ će biti najsavremeni centar za upravljanje otpadom, a ostvarićemo ga uz pomoć države – najavila je dr Jelena Raković Radivojević.

Ivana Jokić, sekretar u Ministarstvu zaštiti životne sredine, rekla je da joj velika čast što je sa hrabrim ljudima,.

- Prvih dana slika je bila zabrinjavajuća, radilo se 24 sata i posle 20 dana požar je ugašen. Ali, ovde nećemo stati. Obezbedilo smo sredstva i krajem godine počeće da se radi na stabilizacija tela deponije, izgradiće se moderno postrojenje, nova sanitarna kaseta koja će obezbediti sakupljanje gasova bio mase... Ovaj regonalni centar će biti jedna od 9 modernih centara koji se planiraju da se izgrade – rekla je Jokić i dodala da će novi centar opsluživati 320.000 građana.

Bonus video:

00:39

Požar u nehigijenskom naselju ˝Bangladeš˝ u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track