LITIJA U VRANJU SA PREDSTAVNICIMA RUKOVODSTVA GRADA: Obeležena gradska slava Duhovski ponedeljak
Foto: T. S.

LITIJA U VRANJU SA PREDSTAVNICIMA RUKOVODSTVA GRADA: Obeležena gradska slava Duhovski ponedeljak

Srbija -

U Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju najpre je od 9 časova održana Sveta arhijerejska liturgija. Liturgiji su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković, zamenik gradonačelnika Milan Ilić, predsednica Skupšine Zorica Jović, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, gradski većnici, predstavnici lokalne samouprave, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici vojske, policije i brojni građani.

1 / 4 Foto: T. S.

Ulicama grada krenule su litije sa predstavnicima rukovodstva grada i Vranjancima svih generacija koji već po tradiciji svake godine učestvuju u obeležavanju gradske slave. U porti hrama Svete Trojice nakon litija obavljeno je rezanje slavskog kolača.

00:20

Obeležena gradska slava Svete Trojice u Vranju

"Udruženi i sabrani oko crkve i vere u Hrista raspetoga, možemo da iskažemo snagu i dokažemo da smo narod najjači - narod spreman za izazove koje svet i današnje društvo stavljaju pred njega, ostavši narod nepokolebljiv u nameri da sačuva veru, integritet i identitet”, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Obeležavanje gradske slave, Duhovskog ponedeljka upriličeno je i trpezom ljubavi u porti Sabornog hrama Svete Trojice i kulturno – umetničkim programom, u kome su nastupili Gradski mešoviti hor i Folklorni ansambl "Sevdah".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track