Kragujevačkim gimnazijalcima časovi 30 minuta

Skraćeno

Kragujevačkim gimnazijalcima časovi 30 minuta

Srbija -
Zaposleni u Drugoj traže isplatu dugovanja za prevoz i jubilarnih nagrada

KRAGUJEVAC - Učenici Druge kragujevačke gimnazije već drugu sedmicu imaju časove skraćene na 30 minuta, zbog štrajka zaposlenih u toj školi koji traže isplatu dugovanja za prevoz i jubilarnih nagrada.

Nezavisni sindikat Druge kragujevačke gimnazije doneo je odluku o nastavku štrajka, iako je gradonačelnik Veroljub Stevanović na sastanku aktiva direktora škola obećao da će sva dugovanja biti isplaćena do kraja ove godine.

"Sem usmenih obećanja, koja smo i ranije dobijali, nikakvu sigurnost nemamo da će dugovanja biti izmirena, zbog čega nastavljamo štrajk koji smo počeli 24. septembra", rekao je predsednik Nezavisnog sindikata Druge kragujevačke gimnazije Saša Krajić.

Zaposlenima nije isplaćena naknada za prevoz od decembra 2007. do 2010. godine i upravo za taj period stigle su na izvršenje presude zbog čega je račun te škole u blokadi. Takođe, nije im isplaćene naknada za prevoz od januara prošle godine do danas, kao ni jubilarne nagrade za protekle tri godine.

Krajić je ranije rekao da je 60 zaposlenih u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji podnelo tužbe zbog neisplaćivanja naknade za prevoz, kao i da većina od ukupno 22 osnovne i 10 srednjih škola, takođe, imaju blokirane račune zbog potraživanja naknade sudskim putem.

Podršku zaposlenima prošle sedmice dalo je predsedništvo Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, na redovnoj sednici održanoj upravo u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji.

Prvog dana štrajka, član gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje Dragoslav Milošević izjavio je da grad ne beži od obaveza i da će dugovanja biti izmirena, ali u ratama.

Nekoliko dana kasnije, sa direktorima kragujevačkih škola razgovarao je gradonačelnik, obećavši da će sva dugovanja na ime naknade za prevoz i jubilarnih nagrad biti izmirena do kraja ove godine. tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track