Od 10. do 14. jula u Užicu će se okupiti više od 2.000 učesnika Međuopštinskih sportskih igara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Svečano otvaranje je u 18 časova na gradskom stadionu “Radomir Antić”.

Kurir Počele MOSI

- Pune 53 godine čekali smo na ovaj dan i zato sa nestrpljenjem očekujemo početak manifestacije , koja će okupiti oko 2.000 takmičara. Oni će se nadmetati u raznim disciplinama, ali i imati priliku da učestvuju i posećuju ostale sadržaje koje smo za njih pripremili – rekao je Dragoljub Stojadinović član Gradskog veća.

Srđan Nedeljković član gradskog veća i član Organizacionog odbora rekao je da je za sportiste iz 29 opština iz Srbije , Crne Gore i Bosne i Hercegovine obezbeđen smeštaj na nekoliko lokacija: kolektivni smeštaj biće u Studentskom centru, Razvojnom centru u Krčagovu, Učeničkom domu “Petar Radovanović”, Učeničkom domu u Koštici, svi hoteli i hosteli biće puni kao i individulani smeštaj u Užicu i okolini.

RINA POČEO JEDINSTVENI SPORTSKI SPEKTAKL I TO BAŠ U OVOM SRPSKOM GRADU: Svi kapaciteti do kraja popunjeni, stiglo 2.000 takmičara FOTO

Prema rečima Dragiše Kuzmanovića generalnog sekretara Sportskog saveza Užice, kaže da je apsolutno sve spremno da dočekaju više od 2.000 sportista, službenih lica, takmičara, novinara, na svim borilištima u Velikom parku, na Gradskom stadionu, halama, biciklističkim i planinarskim stazama, Gradskom bazenu….

- Potrudili smo se da sve terene sredimo i nabavimo neophodnu opremu, tako da igre mogu da krenu. Više od 1.000 sportista proći će kroz defile i predstaviti svoje gradove. Nakon otvaranja održaće se dve atraktivne atletske trke na 800 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji gde će učestvovati najbolji atletičari iz Srbije. U 20 časova igra se prva utakmica između Užica i Čajetine – rekao je Kzmanović.

Sutra veče će na Gradskom trgu biti održan koncert Dejana Petrovića, naredno veče biće koncert Amadeus bend, treće veće Željko Vasić i poslednje veče u subotu održaće se koncert grupe “Kerber”.