Loznica planira izgradnju lekarskih ambulanti u selima

Loznica planira izgradnju lekarskih ambulanti u selima

Srbija -
Plan je da se ubuduće, najverovatnije, narednih nekoliko godina, u okviru takve saradnje, otvori po jedna ambulanta u seoskim mesnim zajednicama Loznice, pre svega, gde građani nisu imali priliku da koriste usluge takve službe koja bi im bila u blizini, naveo je član gradskog veća Janko Aleksić

LOZNICA - U nameri da podstakne zalaganje javnih službi da rade na unapređenju života ljudi na selu, Gradska uprava Loznice podržala je današnju akciju besplatnih zdravstvenih pregleda u Straži, gde je najavljena izgradnja više ambulanti na seoskom području.

Član Gradskog veća Loznice Janko Aleksić rekao je novinarima, prilikom obilaska akcije u selu Straža, da je politika grada da, u saradnji sa direktorima javnih preduzeća i ustanova, u što većoj meri približe njihove usluge građanima, na jednostavan način i besplatno.On je dodao da je cilj današnje posete tom selu da se, pored pružanja besplatnih lekarskih pregleda, razgovara sa meštanima i da se zajedno sa njima odredi koje probleme te lokalne zajednice bi javni sektor i najuže rukovodstvo grada Loznice mogli da reše.

Plan je da se ubuduće, najverovatnije, narednih nekoliko godina, u okviru takve saradnje, otvori po jedna ambulanta u seoskim mesnim zajednicama Loznice, pre svega, gde građani nisu imali priliku da koriste usluge takve službe koja bi im bila u blizini, naveo je Aleksić.

Direktor Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" iz Loznice Zoran Nikolić je tom prilikom rekao da bi sada trebalo da se vodi računa o svakom pojedincu, kako o deci koja su naša budućnost, tako i o starima, čije iskustvo bi trebalo da pouči naredne generacije.

Nikolić je istakao da će sa tim ciljem i prema njegovoj ideji da se problemi rešavaju od sela ka gradskom jezgru, predstavnici grada od sledeće godine obilaziti seoska naselja i održavati sastanke s meštanima kako bi uvideli šta su nedostaci u tim zajednicama.

"Narod mora da shvati da smo mi ti koji postojimo za njih", naglasio je Nikolić i dodao da nikoga ne bi trebalo da bude sramota da kvalitetne ideje pretoči u realnost.

Desetak zdravstvenih radnika lozničkog Doma zdravlja danas je besplatno odraslim meštanima Straže merilo težinu, visinu, nivo šećera, triglicerida i holesterola u krvi, a zatim procenjivalo rizik oboljevanja od malignih i kardiovasularnih bolesti.

Mesna zajednica Straža nema lekarsku ordinaciju, a u prvih sat i po akcije u tamošnjoj osnovnoj školi pregledano je više od 100 meštana, od kojih većina nije u stanju ili iz drugih razloga ne može redovno da posećuje Dom zdravlja u Loznici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track