Viktoriji Markarjan nagrada za ulogu u "Milevi"
Foto: Tanjug

Segedin

Viktoriji Markarjan nagrada za ulogu u "Milevi"

Srbija -
Operom po motivima iz života Mileve Marić Ajnštajn dirigovao je Aleksandar Kojić

NOVI SAD - Na operskom takmičenju i festivalu ARMEL u Segedinu, u Mađarskoj, Viktorija Markarjan dobila je nagradu za najboljeg ženskog izvođača za ulogu Mileve junior u istoimenoj operi Aleksandre Vrebalov u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada. To pozorište danas je saopštilo da su pored izuzetno uspešne interpretacije Viktorije Markarjan, na publiku naročit utisak ostavile Jelena Končar u ulozi Zorke i Violeta Srećković u ulozi Mileve senior.

Opera "Mileva" po motivima iz života Mileve Marić Ajnštajn, u režiji Ozrena Prohića i pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Kojića, imala je praizvedbu 21. oktobra 2011. godine u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja 150 godina tog teatra.

Na festivalu ARMEL, koji je posvećen modernoj operi i takmičarski je koncipiran za mlade pevače, pored SNP su učestvovali i Centar za savremenu operu iz Njujorka, Teatar "Jozef Kajetan Til" iz Plzena, Slovačko narodno pozorište iz Bratislave i Narodno pozorište iz Segedina. Festival u Segedinu održan je od 6. do 15. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track