Za 400 radnih mesta u Gorenju 7.000 kandidata

Navala

Za 400 radnih mesta u Gorenju 7.000 kandidata

Srbija -
Pored nezaposlenih, za posao zainteresovani i mnogi koji nisu zadovoljni trenutnim poslom

VALJEVO - Za 400 radnih mesta, koje će slovenačka kompanija Gorenje u Valjevu otvoriti početkom 2013. godine, prijavilo se 7.000 kandidata, rekao je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić.

Pored nezaposlenih, za radno mesto u Gorenju zainteresovani su i mnogi koji nisu zadovoljni trenutnim poslom, ali i oni koji žive u okolnim mestima.

Konačnu odluku o tome ko će biti primljen doneće kadrovska služba kompanije iz Velenja u saradnji sa lokalnom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje.

Proizvodnja u drugoj fabrici rashladnih uređaja Gorenja trebalo bi da počne 1. februara 2013, a član uprave te kompanije Branko Apat ocenio je ranije da se radovi na izgradnji nove fabrike privode kraju i da će instaliranje opreme početi polovinom decembra.

Uz zapošljavanje 400 novih radnika, za šta će Vlada Srbije izdvojiti subvencije od 10.000 evra po radnom mestu, Gorenje će uposliti i 16 lokalnih preduzeća, koja će kao kooperanti raditi za potrebe nove fabrike.

U izgradnju i opremanje druge fabrike Gorenja u Valjevu biće uloženo 20 miliona evra, a ta slovenačka kompanija će biti oslobođena i plaćanja lokalnih taksi i naknada Gradu Valjevu u narednih deset godina. Odluku o tome sutra će usvojiti Gradsko veće, a pred odobrnicima Gradske skupštine naći će se 30. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track