Najnovije vesti

Sa džakova lopovi prešli na traktorske prikolice

Paorsku muku i trud "olade za noć"

Sa džakova lopovi prešli na traktorske prikolice

Srbija
Ni to što većina vojvođanskih opština ima poljočuvarsku službu, lopove ne sprečava da kidišu na tuđe useve

NOVI BEČEJ - Baš se osilili!Dobro organizovani  i opremljeni lopovi  ne prezaju da u toku noći s kombajnom i traktorima uđu u tuđu njivu i požnju kukuruz, soju ili suncokret. Ni to što većina vojvođanskih opština ima poljočuvarsku službu,  ne sprečava ih u tome.

Ove jeseni  takve muke zadesile su poljoprivrednike u Feketiću kraj Subotice, ali i novobečejske zemljoradnike Zlatinku Šljapić i Aleksandra Dujina.

Njima su lopovi obrali kukuruz i požnjeli pšenicu pričinivši štetu od oko 600.000 dinara. Kada su poljočuvari otkrili lopove, priznali su im da su bili potplaćeni da sa njiva kradu za "naručioce" kukuruza.

- Iako su nedavno lopovi pronađeni niko me još nije obeštetio. Prošle jeseni takođe mi je pokraden kukuruz. Nekad su lopovi krali na korpe i džakove, a sad su prešli na traktorske prikolice - jada se Zlatinka koja od prihoda sa njive školuje troje unučića nakon što je sinove izgubila.

Rukovodilac Poljočuvarske službe u Novom Bečeju Radenko Tadić priznaje da su ponekad primorani da kao u akcionim filmovima jure za lopovima:- Kolege su letos primetile lopova koji je celu prikolicu natovario lubenicama. Morali su da ga na motociklima jure po atarskim putevima. Na kraju su ga uhvatili - kaže Tadić.

(S. U.)

Krompir se krao na veliko

Iako je poslednjih godina prisustvo dvadeset poljočuvara smanjilo poljske krađe, one ni u kikindskoj opštini nisu iskorenjene. Ove godine evidentirane su tri veće krađe krompira. Prošle godine jednom zemljoradniku iz Adorjana kod Kanjiže, ukradena je 1,5 tona semenkog krompira.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...