Bošnjak: Neću da dam ostavku
Foto: KURIR

Zrenjanin

Bošnjak: Neću da dam ostavku

Srbija -
Bošnjak je ocenio da je "dobro za grad" što obavlja dve funkcije, ali i što je član Odbora za poljoprivredu u Skupštini Vojvodine, jer "dolazi u kontakt s različitim ljudima

ZRENJANIN - Gradonačelnik Zrenjanina i pokrajinski poslanik SNS Ivan Bošnjak odbija da podnese ostavku na jednu od te dve funkcije, iako je zakonom obavezan na to. "Zbog očekivanja građana i same odgovornosti koju sam preuzeo ulaskom u politički život grada i pokrajine, ne bih žurio s tim ostavkama, naravno, koliko god mi to zakon bude dozvolio", rekao je Bošnjak.

On je podsetio da je u Skupštinu Vojvodine izabran na direktnim izborima, "po imenu i prezimenu". Bošnjak je ocenio da je "dobro za grad" što obavlja dve funkcije, ali i što je član Odbora za poljoprivredu u Skupštini Vojvodine, jer "dolazi u kontakt s različitim ljudima".

"Dugogodišnji predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić, koji je takođe u poziciji da bude i pokrajinski poslanik, prilikom prvog susreta mi je kazao: 'Sine, na izbornom listiću je pisalo tvoje ime i stani iza njega u svakom trenutku'", kazao je Bošnjak.

On je bio podneo Agenciji za borbu protiv korupcije zahtev za davanje saglasnosti za obavljanje funkcije gradonačelnika i poslanika u Skupštini Vojvodine, ali je agencija donela rešenje kojim je zahtev odbijen zbog nespojivosti funkcija.

Agencija ga je obavezala na to da prestane da istovremeno obavlja te funkcije, ali se Bošnjak žalio na to rešenje i sada se odlučuje o njegovoj žalbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track