Vlada Vojvodine traži ruske vozove za pokrajinu

Dizelke

Vlada Vojvodine traži ruske vozove za pokrajinu

Srbija -
Dve garniture bi saobraćale na relacijama Novi Sad-Odžaci-Bogojevo-Sombor, a po jedna na relacijama Sombor-Subotica-Horgoš i Ruma-Šabac

NOVI SAD - Vlada Vojvodine zatražila je danas od preduzeća Železnice Srbije da iz kontingenta novih dizel-motornih garnitura vozova koji su kupljeni u Rusiji obezbedi četiri garniture za železnički saobraćaj u Vojvodini. Dve garniture bi saobraćale na relacijama Novi Sad-Odžaci-Bogojevo-Sombor, a po jedna na relacijama Sombor-Subotica-Horgoš i Ruma-Šabac.

"Revitalizacija železničkog saobraćaja treba da dovede do višestrukog povećanje broja putnika i oživljavanje ruralnih područja kroz koje prolaze navedene pruge", navodi se u saopštenju sa sednice pokrajinske vlade. Na sednici je usvojen i Program decentralizovane saradnje "Eurostart" između Vojvodine i italijanske regije Frulija Venecija Đulija.

Dve pokrajine sarađuju od 2003. godine, a zajednički program "Eurostart" izrađen je u nameri da se promoviše dostupnost pretpristupnih fondova Evropske unije i nacionalnih i međunarodnih fondova za lokalni razvoj. Za realizaciju programa italijanska strana obezbediće sredstva u iznosu od 150 hiljada evra, a pokrajina Vojvodina 3,6 miliona dinara, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track