Kokoške zatvorile Borine pozorišne dane

Vranje

Kokoške zatvorile Borine pozorišne dane

Srbija -
Za kraj publika gledala predstavu "A gde so kokoške"

VRANJE - Autorskim projektom "A gde so kokoške" Tatjane Kecman i Monike Romić, u Vranju su završeni 32. "Borini pozorišni dani", najveća manifestacija kulture na jugu Srbije.

Poslednje večeri ove vranjske svetkovine kulture, sinoć su dve mlade glumice, inspirisane istinitim događajem, donele na scenu jednu suptilnu priču o očajničkoj borbi umetnika da u najtežim uslovima opstane na sceni.

Šest dana iz večeri u veče, na alternativnoj sceni Doma Vojske Srbije smenjivale su se predstave i autori koje je, kao i svake godine do sada, pratila puna sala zaljubljenika pozorišne umetnosti.

"Šta ima lepše od toga, svako veče puna sala i mnogo aplauza probirljive vranjske publike, koja jako dobro zna da uspostavi 'komunikaciju' sa scenom i glumcima. Ja sam i ovoga puta prezadovoljna", kazala je Radmila Đorđević, glumica i odskora direktorka pozorišta "Bora Stanković" u Vranju.

Direktorka podseća da, zbog uslova u kojima je organizovan (zgrada vranjskog pozorišta je izgorela 2. jula u podmetnutom požaru), ovogodišnji festival nije bio takmičarskog, već revijalnog karaktera.

"Teško je bilo koga izdvojiti, ali se čini da su 'Tajna Grete Garbo' sa nadahnutom glumom Tanjom Bošković i autorski projekt 'Cabares cabarei“ sa lucidnim i neponovljivim Zijahom Sokolovićem, ipak izmamili najviše aplauza", kazala je Radmila Đorđević.

Ona je naglasila da je ovogodišnja manifestacija, bez obzira na uslove u kojima se radilo, protekla u najboljem redu, i izrazila nadu da će sledeći - 33. "Borini pozorišni dani" biti na novoj sceni, nove zgrade pozorišta, koja treba da bude gotova 31. januara naredne godine - za Dan grada Vanja.

Ovogodišnje "Borine pozorišne dane", koji su organizovani pod sloganom "Da umetnost ne zaćuti", finansijski su podržali Ministarstvo kulture Srbije i grad Vranje, a Vranjski garnizon je za predstave ustupio salu Doma vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track