Demokrate smenjene sa vlasti u Užicu!

Novi predsednik iz SNS

Demokrate smenjene sa vlasti u Užicu!

Srbija -
Od 67 prisutnih odbornika 42 su glasala za smenu Jovana Markovića iz DS, a za novog predsednika izabran naprednjak Saša Milošević

UŽICE - Na vanrednoj sednici Skupštine grada u Užicu danas je obavljena smena vlasti, pošto je dosadašnjeg gradonačelnika Jovana Markovića iz Demokratske stranke zamenio Saša Milošević iz Srpske napredne stranke. Od 67 prisutnih odbornika 42 su glasala za smenu Markovića, jedan više odbornik nego što ima nova koaliciona većina.

Na sednici su izabrani i članovi novog Gradskog veća i novi zamenik predsednika Skupštine grada. Sednica je protekla bez incidenata, a predlog za razrešenje dosadašnjeg gradonačelnika niko od odbornika nije želeo da komentariše. Jovan Marković je podsetio na sve projekte koje je gradska vlast realizovala u protekle četri godine. "Potpuno sam siguran da politička matematika, koja je dirigovana iz Beograda, neće dobro doneti građanima Užica. Tvrdim da nova koalicija neće imati uspeha ni blizu toliko kao mi", rekao je Marković.

Novi gradonačelnik Užica Saša Milošević poručio je da će demantovati sve "neverne Tome u Užicu". "Svi dušebrižnici koji u Užicu govore da naša koalicija na čelu sa SNS nema program iznenadiće se našim rezultatima u smanjenju broja nezaposlenih, dovođenju novih investitora i uvođenju ekonomske stabilnosti u gradskom budžetu, već u prvih tri meseca vlasti", rekao je Milošević.

On je istakao da će naprednjaci i na lokalu postići iste rezultate kao i na republičkom nivou što je, po njemu, rezultiralo trenutnom podrškom kod 40 odsto biračkog tela. Milošević je posle izbora za gradonačelnika Užica najavio podnošenje ostavke na funkciju predsednika Gradskog odbora SNS, koji mu je pre mesec dana izglasao nepoverenje. Novu vladajuću koaliciju u Užicu od danas čini 12 odbornika SNS, 15 odbornika koalicije SPS-PUPS-JS-NS i po 7 URS i DSS. Demokratska stranka posle 14 godina odlazi u opoziciju. U opoziciju su i LDP i SPO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track