Kiše vratile cisterne u garažu

Nova Varoš

Kiše vratile cisterne u garažu

Srbija -
Dve cisterne Vojske Srbije koje su učestvovale u dopremanju vode vraćene su u bazu, a one su služile da se dopremi voda stočarima i njihovim stadima

NOVA VAROŠ - Intenzivnije padavine poslednjih dana u novovaroškoj opštini donekle su ublažile posledice velike suše u tom delu Srbije pa više nema potrebe da se voda cisternama odvozi u sela te opštine, rečeno je u štabu za vanrednu situaciju.

Dve cisterne Vojske Srbije koje su učestvovale u dopremanju vode vraćene su u bazu, a one su služile da se dopremi voda stočarima i njihovim stadima.

"U periodu od 12. septembra kada je Vojska počela da nam pomaže pa do kraja oktobra kada su se vojnici vratili u bazu, dopremljeno je 180 cisterni sa oko 550.000 litara vode iz gradskog vodovoda", rekao je novinarima načelnik štaba za vanredne situacije u Novoj Varoši Radovoje Bujišić.

Uz to, kako je naveo, jedina cisterna koju na raspolaganju ima komunalno preduzeće "3. septembar" prevezla je tokom leta i sušnog dela jeseni oko 150 cisterni sa blizu 1,25 miliona litara vode. Troškovi transporta vode su uglavnom išli na teret opštinskog budžeta, za gorivo i prateće troškove plaćeno je više od million dinara, dok su troškovi angažovanja dve cisterne Vojske Srbije iznosili 590.000 dinara, dodao je Bujišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track