Najnovije vesti

Kiše vratile cisterne u garažu

Nova Varoš

Kiše vratile cisterne u garažu

Srbija
04:50h
Dve cisterne Vojske Srbije koje su učestvovale u dopremanju vode vraćene su u bazu, a one su služile da se dopremi voda stočarima i njihovim stadima

NOVA VAROŠ - Intenzivnije padavine poslednjih dana u novovaroškoj opštini donekle su ublažile posledice velike suše u tom delu Srbije pa više nema potrebe da se voda cisternama odvozi u sela te opštine, rečeno je u štabu za vanrednu situaciju.

Dve cisterne Vojske Srbije koje su učestvovale u dopremanju vode vraćene su u bazu, a one su služile da se dopremi voda stočarima i njihovim stadima.

"U periodu od 12. septembra kada je Vojska počela da nam pomaže pa do kraja oktobra kada su se vojnici vratili u bazu, dopremljeno je 180 cisterni sa oko 550.000 litara vode iz gradskog vodovoda", rekao je novinarima načelnik štaba za vanredne situacije u Novoj Varoši Radovoje Bujišić.

Uz to, kako je naveo, jedina cisterna koju na raspolaganju ima komunalno preduzeće "3. septembar" prevezla je tokom leta i sušnog dela jeseni oko 150 cisterni sa blizu 1,25 miliona litara vode. Troškovi transporta vode su uglavnom išli na teret opštinskog budžeta, za gorivo i prateće troškove plaćeno je više od million dinara, dok su troškovi angažovanja dve cisterne Vojske Srbije iznosili 590.000 dinara, dodao je Bujišić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...