Jagodinci dobili grejanje

Otklonjen kvar

Jagodinci dobili grejanje

Srbija -
Za nekoliko sati radijatori će ponovo biti topli

JAGODINA - Kvar na magistralnom toplovodu u Jagodini je otklonjen, a u toku je punjenje sistema i u narednih nekoliko sati radijatori za više od hiljadu potrošača u tom gradu biće ponovo topli, potvrdila je danas direktorka Gradske toplane Nadežda Marković Purić. Časovi u Osnovnoj školi "Rada Miljković", koju pohađa oko 650 učenika i dalje su skraćeni na pola sata kao i juče. U školi je potvrđeno da, ukoliko grejanje dođe do popodnevne smene, časovi neće biti skraćeni. Grejanja nema ni u Osnovnoj školi "17. oktobar" u centru Jagodine, ali se u toj školi nastava normalno odvija. Na istom grejnom potezu je i vrtić "Pčelice" gde su se prostorije juče i tokom ovog jutra zagrevale klima uređajima. Kvar je nastao pre dva dana zbog pucanja toplovoda u Ulici Kneza Milete u Jagodini tako da je bez grejanja bilo više od hiljadu potrošača od autobuske stanice do naselja Strelište. Na tom mestu skoro svake godine dolazi do proboja toplovoda jer su cevi stare više od 30 godina. Prema rečima, direktorke Toplane od sredstava koje će jagodinska Toplana dobiti od Nemačke razvojne banke aprila sledeće godine bi trebalo da počne rekonstrukcija dela toplovoda.

Toplovodna mreža je duga oko 14 kilometara, a planirano je da se rekonstruiše mreža u dužini oko tri kilometra. Toplovodne cevi će biti zamenjene na najkritičnijim mestima gde zimi često dolazi do pucanja.

Od istih sredstava biće izvršena i rekonstrukcija 45 podstanica u koje će biti ugrađeni merači za potrošnju gasa. To znači da će od naredne grejne sezone početi očitavanje potrošnje i naplata grejanja po utrošku. Jagodinska toplana greje oko 6.000 stanova, škole, vrtiće, bolnicu i administrativni centar u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track