Puštena u rad nova mašina za sušenje duvana
Foto: Saša Urošev

Nova investicija

Puštena u rad nova mašina za sušenje duvana

Srbija -
Dinkić, koji je pistio u rad mašinu, prijatno je iznenađen onim što je zatekao nakon šest godina otkako je poslednji put boravio u ovoj fabrici i da su ulaganja kompanije JTI od 140 miliona dolara i te kako vidljiva

SENTA - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić pustio je u ponedeljak u rad novu mašinu za sušenje duvana u fabrici JT Internacional Senta zahvaljujući kojoj je kapacitet za proizvodnju povećan za 20 odsto. Nova mašina deo je ovogodišnjih ulaganja od 40 miliona dolara u Srbiji.

Dinkić je konstatovao da je prijatno iznenađen onim što je zatekao nakon šest godina otkako je poslednji put boravio u ovoj fabrici, i da su ulaganja kompanije JTI od 140 miliona dolara i te kako vidljiva.

- Veoma me je obradovala vest da će fabrika u Senti do kraja godine izvesti cigarete i duvana u vrednost od oko 35 miliona dolara. Naš zadatak jeste da u narednom periodu obezbedimo navodnjavanje zemljišta kako bi prinosi duvana mogli da se uvećaju dva do tri puta - naveo je Dinkić i naglasio da će Vlada Srbije podržati svakog ko investira i zapošljava u Srbiji, a posebno ako je proizvodnja namenjena izvozu. Samo prošle godine JTI je izvezao u Evropsku uniju duvan u vrednosti od 11 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track