DS traži 160.000 evra iz sefa Gorana Kneževića

Pare čekaju vasnika

DS traži 160.000 evra iz sefa Gorana Kneževića

Srbija -
Demokrate su ranije tvrdile da novac nije njihov, ali posle presude Specijalnog suda traže novac i tvrde da će uplatiti u humanitarne svrhe

ZRENJANIN - Demokratska stranka u Zrenjaninu zatražila je danas da joj bude vraćeno 160.000 evra pronađenih 2008. godine u sefu, posle hapšenja šefa tadašnjeg funkcionera te stranke Gorana Kneževića, koji je aktuelni ministar poljoprivrede. Zrenjaninski DS je u saopštenju naveo da je Specijalni sud u obrazloženju oslobađajuće presude Kneževiću potvrdio da novac pripada DS-u, dok je sam Knežević u tokom postupka tvrdio da je u sefu pronađen stranački novac prikupljen donacijama.

Kneževiću je pred suđeno po optužnici za zloupotrebe u dodeli građevinskog zemljišta i on je prvostepenom presudom oslobođen te optužbe. "Ukoliko i posle žalbe tužilaštva takva presuda ostane na snazi, logično je da se novac vrati Demokratskoj stranci, a kako stranka nema saznanja o poreklu ovog novca, celu sumu u iznosu 160.000 evra usmerila bi u humanitarne svrhe", naveo je zrenjaninski DS.

DS je ocenio da je postupak protiv Kneževića naneo veliku štetu stranci i svemu što je činila u političkom i privrednom miljeu grada u proteklih deset godina. "Prvostepena oslobađajuća presuda Kneževiću, optuženom za organizovani kriminal, dočekana je sa olakšanjem za članove DS u Zrenjaninu jer je time skinuta anatema sa stranke i funkcionera, koji su danas u Gradskom odboru DS u Zrenjaninu i koji su oslobođeni optužbi", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track