Drske krađe bakra u Boru, deo građana bez grejanja

Oštećena "Toplana"

Drske krađe bakra u Boru, deo građana bez grejanja

Srbija -
Javno komunalno preduzeće saopštilo da je iz jedne stambene zgrade u centru grada ukraden izmenjivač toplote i pozvalo građane da sami čuvaju svoju imovinu

BOR - Javno komunalno preduzeće "Toplana" u Boru saopštilo je večeras da je iz jedne stambene zgrade u centru grada ukraden izmenjivač toplote i pozvalo građane da sami čuvaju svoju imovinu. Krađa izmenjivača sa bakarnim cevima usledila je nekoliko dana pošto je iz jedng objekta ukradena kompletna toplotna podstanica teška nekoliko stotina kilograma, zbog čega je jedan deo korisnika ostao bez grejanja.

"Ukoliko se nastavi ovaj trend, doći će do ozbiljnih problema u isporuci toplotne energije za pojedine delove grada", saopštilo je poslovodstvo Toplane i pozvalo građane da sami čuvaju svoju imovinu i o "sumnjivim licima" u podstanicama obaveste to preduzeće.

U istom danu kada je ukradena podstanica za grejanje, sa osvetljenog trga kod Sportskog centra u Boru ukradeno je 12 bandera i kandelabra, a policija je tek nekoliko dana kasnije saopštila da traga za počiniocima. Policija je ranije saopštila da je otkrila veću grupu preprodavaca otpadnog metala i otkupljivača sekundarnih sirovina, ali se situacija u Boru od tada još više otela kontroli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja