Predavanja o besnilu u 50 škola širom Srbije

Ministarstva poljoprivrede

Predavanja o besnilu u 50 škola širom Srbije

Srbija -
Učenicima će biti prikazan animirani film koji govori o najboljim načinima zaštite od besnila koji je namenjen najmlađem uzrastu

BEOGRAD - U više od 50 osnovnih u Srbiji će u novembru biti održana predavanja o besnilu kod životinja u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Srbije.

Kako je saopšteno, učenicima će biti prikazan animirani film koji govori o najboljim načinima zaštite od besnila koji je namenjen najmlađem uzrastu, a predstavnici Ministarstva poljoprivrede i veterinarski stručnjaci upoznaće će učenike starijih razreda sa poreklom te bolesti, načinima prenošenja i najvažnijim elementima prevencije.

Učenicima će biti predstavljen i načini kontrole besnila kod divljih i domaćih životinja koji se primenjuju u Srbiji..

Načelnik Odeljenja za zdravstvenu zaštitu životinja Uprave za veterinu Budimir Plavšić je istakoa da je besnilo je veoma opasna bolest životinja, koja može da ima ozbiljne posledice po zdravlje ljudi.

"Zbog toga nam je izuzetno važno da kroz predavanja koja smo prilagodili najmlađima, skrenemo pažnju na sve opasnosti", rekao je on.

Predavanja za učenike osnovnih škola pripremljena su zahvaljujući projektu "Podrška programu kontrole i iskorenjivanja klasične kuge svinja i besnila u Republici Srbiji", a pomoć i podršku u izboru predavača i škola pružili su i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo prosvete i nauke.

Projekat iskorenjivanja klasične kuge svinja i besnila u Srbiji finansira se iz državnog budžeta, a od 2010. godine projekat finansijski podržava i Evropska unija.Cilj tog projekta je potpuno iskorenjivanje ovih bolesti u regionu, a više informacija se može pronaći na internet stranici www.vet.minpolj.gov.rs/projekti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track