NS: Voda svima do kraja dana

Normalizacija

NS: Voda svima do kraja dana

Srbija -
Mogući su povremeni padovi pritiska koji će brzo biti otklonjeni

NOVI SAD - Vodosnabdevanje u Novom Sadu trebalo bi da bude normalizovano do kraja dana, a danas su još mogući povremeni padovi pritiska koji će brzo biti otklonjeni, saopštio je novosadski Vodovod.

Nakon jučerašnjeg celodnevnog isključenja grada sa vodovodnog sistema zbog radova u fabrici vode, Novi Sad i prigradska naselja počeli su da dobijaju pijaću vodu iz gradskog vodovoda sinoć posle 22 sata.

Ranije je iz Vodovoda bilo najavljeno da će voda stići između 19 i 20 sati, ali je prilikom puštanja vode za bačku stranu grada došlo do havarije jer je, kako su rekli u tom preduzeću, "iskočila pumpa".

Iz Vodovoda su naveli da je stabilizaciju mreže dodatno otežala enormno visoka potrošnja vode koja je bila na nivou proseka za tropske dane. Zbog toga veliki broj građana nije danas imao vode tokom prepodneva, a mnogima je još slab pritisak.

Tehnički direktor Vodovoda Nikica Ivić rekao je medijima da je bilo velikih poteškoća prilikom puštanja sistema u funkciju, što je rezultiralo slabijim pritiskom u pojedinim delovima grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track