Bolja ponuda prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Stočne pijace

Bolja ponuda prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Srbija -
Prasad telesne mase od 15 do 25 kilograma mogla su se pazariti po dominantnoj ceni od 240 dinara po kilogramu

BEOGRAD - Iz nedelje u nedelju u oktobru rastao je obim ponude obe kategorije prasadi na stočnim pijacama u Srbiji, a ponuda tovnih svinja i krmača za klanje bila je takođe bolja.Prasad telesne mase do 15 kilograma mogla su se pazariti po dominantnoj ceni od 250 dinara za kilogram, mada je poslednjih desetak dana primetno pala cena u odnosu na početak oktobra. Prasad telesne mase od 15 do 25 kilograma mogla su se pazariti po dominantnoj ceni od 240 dinara po kilogramu, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Međutim, nije se ostvario promet ovom kategorijom svinja, koji su očekivali odgajivači i trgovci, prvenstveno zbog dosta visokih cena kukuruza i ostalih komponenti za pripremu stočne hrane.

Ponuda tovnih svinja na većini stočnih pijaca bila je nešto bolja nego prethodnih meseci, a obim prodaje bio je loš.Tovljenici telesne mase od 80 do 120 kilograma mogli su se pazariti po ceni od 170 do 230 dinara za kilogram, ali je ipak dominirao iznos od 190 dinara, što ukazuje na pad u odnosu na septembar za 10 dinara.

Tovne svinje mase preko 120 kilograma mogle su se pazariti na deset stočnih pijaca. Dominantna cena iznosila je 180 dinara, kao u septembru.

Nešto bolja ponuda na prodajnim mestima evidentirana je i u kategoriji krmača za klanje, a prodaja se odvijala najčešće po ceni od 170 dinara po kilogramu, što je za 10 dinara niža dominantna cena u odnosu na septembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track