STRAH: Samo da se vampir Sava ne vrati

Strah među meštanima

STRAH: Samo da se vampir Sava ne vrati

Srbija -
U Zarožju kraj Bajine Bašte urušila se vodenica najčuvenijeg srpskog vampira, meštani hitno spremili projekat obnove zbog bojazni od krvopije

ZAROŽJE - Baš nezgodno.U Zarožju kraj Bajine Bašte - a niko u selu i nije baš siguran koje noći - urušila se vodenica Save Savanovića, najčuvenije srpskog vampira! Nije baš da se srušila skroz, do temelja, malo su klekla brvna, palo je i nekoliko crnih garavih rogova, ali meštanima nije svejedno!- Bog će znati da nije kakvo predskazanje, mi se nadamo da nije - veli nam, dok razmatramo situaciju oko vodenice, odbornik iz Zarožja u SO Bajina Bašta Miodrag Vujetić.Čim su na ionako dotrajaloj najčuvenijoj srpskoj vodenici popadali rogovi, meštani su spremili projekat obnove i obećavaju da će radovi početi već na proleće.- Ama, bojimo se da se Sava ne vrati u vodenicu ako je ne obnovimo. Da ponovo ne zasedne u onu ruševinu... Zato ćemo, čim sneg okopni, početi obnovu. A ako se Sava, daleko bilo, ponovo useli, mi smo u selu naj..... - kaže odbornik, kod koga se nikad ne zna kad govori ozbiljno, a kad se šali.Iako urušena, vodenica Save Savanovića i jesenas je meta turista i posetilaca sa svih strana. Nema dana da u jarugu podno sela, u kojoj je mrak i u podne, ne siđe barem pedesetak gostiju, da osete jezu u kostima i kako im kosa stoji dupke na glavi dok im meštani prepričavaju priču o vampiru.- Biće gostiju još više, samo da mi obnovimo vodenicu, iskoristimo stara brvna i rogove, da po svemu liči na ona vremena kad je u njoj Sava pio krv vodeničarima - kaže Miodrag.(Z. Š.)

Vampir Sava
Vampir Sava

Marjaš ubija utvareNa kamenoj zidini još stoje - pokazivao mi je ne tako davno meštanin Slobodan Jagodić - obrasla mahovinom, brvna originalne stare zaroške vodenice. Odavno nema tavanka s koga je hrabri Strahinja iz Ovčinje iz dve puške u koje je sabio po parče čelika i po jedan salauski marjaš, što može ubiti svaku utvaru, pucao u Savu Savanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track